Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kommunen klättrar i näringslivsranking

Svenskt Näringslivs årliga undersökning visar en stabil ökning av företagarnas syn på kommunens företagsklimat.

Under onsdagen presenterade Svenskt Näringsliv resultatet för 2021 års ranking av Sveriges 290 kommuner. Undersökningen är en attitydundersökning som kommunens företagare fått svara på kombinerat med statistik från SCB, Statistiska centralbyrån och UC, Upplysningscentralen. Kommunens resultat visar på ett förbättring jämfört med föregående år genom att vi klättrar 17 placeringar till plats 122.

– Det är glädjande att vi klättrar på Svenskt Näringslivs rankning. Vi driver ett långsiktigt arbete med utvecklingen av vårt företagsklimat i kommunen och kan i andra undersökningar se väldigt positiva resultat som framåt även kommer ge effekt i Svenskt Näringslivs rakning, säger Anton Sjödell (M), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen.

Bland kommunerna i Jönköpings län är Gislaveds kommun en av fyra kommuner som går framåt, tillsammans med Habo, Tranås och Sävsjö.

– Det är glädjande att se Gislaveds positiva utveckling i mätningen. Vi har ett starkt näringsliv och en bra dialog som vi vill utveckla ändå mer. Det är med lyhördhet, tydlighet och handlingskraft som vi gör skillnad, säger Leif Österlind, VD för Enter Gislaveds AB.

Om undersökningen

Svenskt Näringsliv gör varje år en undersökning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Undersökningen består bland annat av en enkätundersökning till företagarna.

Syftet är att låta företagare i var och en av Sveriges kommuner ge sin bild av hur de tycker att företagsklimatet i den egna kommunen är. Enkätsvaren används sedan tillsammans med statistik och andra undersökningar för att göra en sammanvägande rankning av företagsklimatet i kommunerna.

Ta del av undersökningen ”företagsklimat” i sin helhet på Svenskt Näringslivs webbplats. Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades senast: