Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Dansare från Gislaveds dansstudio vidare till final

I helgen vann dansgruppen Dansza länsfinalen i den årliga dans- och koreografitävlingen Skapa Dans. Tävlingen avgjordes på kulturhuset Spira i Jönköping och nu väntar riksfinal i Stockholm den 6 november.

Dansgruppen Dansza, bestående av Nim Lingeskog, Astrid Holmstrand och Elsa Wernerhag, vann i söndags länsfinalen i tävlingen Skapa Dans som arrangerades för sjätte året i rad. Tjejerna i Dansza går i årskurs 3 på Estetiska programmet på Gislaveds gymnasium och deras bidrag handlade just om att lämna tryggheten för något nytt. Nu väntar den stora riksfinalen i Stockholm den 6 november där de får representera Jönköpings län.

– Jag är otroligt stolt över våra dansare! Att få se våra tre avgångselever vinna betyder mycket eftersom jag har följt dem undermånga år och jag har sett hur hårt de jobbar. Det ska bli spännande att fortsätta följa deras resa, säger Andrea Donoso Lillo, dansutvecklare.

Åtta dansgrupper med olika nummer deltog i länsfinalen och varje grupp dansare och koreografer utformade sitt nummer efter ett specifikt tema. Temat för Danszas vinnande bidrag handlar om att lämna tryggheten för något nytt. Temat kändes som ett naturligt val för gruppen eftersom alla medlemmar tar studenten till våren och det blir början till något nytt.

Om tävlingen Skapa Dans

Skapa Dans är en koreografitävling för unga dansare mellan 14 – 22 år. Syftet med tävlingen är att uppmuntra ett eget dansskapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar.

Varje tävlande deltar först i sin regionala deltävling av Skapa Dans. Vinnaren från varje deltävling får därefter resa till riksfinalen och tävla tillsammans med övriga vinnare från hela landet.

Alla deltagare blir bedömda av en jury som består av minst tre danspersonligheter. De bedömer varje koreografiskt stycke utifrån gemensamma bedömningskriterier.

Sidan uppdaterades senast: