Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Demokratifika med fokus på trygghet

Onsdagen den 27 oktober klockan 18 hålls demokratifika i Glashuset i Gislaved. Välkommen att diskutera tryggheten i kommunen tillsammans med politiker i demokratiberedningen.

Känner du dig någonsin otrygg i kommunen? Vad kan vi göra tillsammans för att kommunen ska vara en så trygg plats som möjligt? Det och fler frågor har du möjlighet att diskutera med politikerna i demokratiberedningen under demokratifikan.

Välkommen till Glashuset i Gislaved onsdagen den 27 oktober klockan 18.00-19.00. Det bjuds på kaffe och fralla. Ingen anmälan krävs.

Livesändning - så här gör du för att titta

För den som inte har möjlighet att ta sig till Glashuset, är det även möjligt att delta i vissa delar av demokratifikan via en livesändning på Facebook.

Vill du titta på livesändningen? Besök Kulturplatåns Facebook-sida. Länk till annan webbplats.

Tanken med demokratifika

Demokratifika är tänkt som en plattform för kommuninvånarnas engagemang i samhället. Statistik visar att det i dag inte är lika vanligt som tidigare att enskilda invånare väljer att engagera sig aktivt i partipolitiken eller i andra traditionellt demokratiska arenor för att uttrycka sina åsikter på. Däremot är invånarna i större utsträckning än förr engagerade i enskilda politiska sakfrågor via exempelvis sociala medier och andra nätverk. För att försöka fånga upp de tankar, idéer, engagemang och den energi som finns ute bland kommunens invånare så behöver vi komma på nya sätt att arbeta på.

Demokratifika är ett av de sätt som kommunens demokratiberedning valt att använda som en plattform för att stärka kommunens demokratiutveckling långsiktigt.

Sidan uppdaterades senast: