Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Är det tillåtet att skjuta fyrverkerier?

Snart är det nyår och många vill skjuta fyrverkerier och andra pyrotekniska varor för att fira in det nya året. Men vad säger reglerna?

Fyrverkerier kan vara väldigt trevligt och vackert att titta på, men det kan också i vissa fall bli väldigt farligt. Du måste vara 18 år, nykter och följa bruksanvisningen för att använda dig av fyrverkerier.

Enligt de allmänna ordningsföreskrifterna för Gislaveds kommun måste du ha tillstånd från Polismyndigheten Länk till annan webbplats. för att använda pyrotekniska varor inom detaljplanelagda områden Länk till annan webbplats. (kommunens orter samt några andra områden). Om det är eldningsförbud är det helt förbjudet att använda pyrotekniska varor.

Du kan läsa mer om fyrverkerier och svävande lyktor på vår webbplats och få tips om hur du bör handskas med dem.

Tänk på att visa hänsyn till andra. Både människor och djur kan bli skrämda av fyrverkerier.

Vi vill passa på att önska dig ett riktigt gott nytt år!

Sidan uppdaterades senast: