Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Digital Träffpunkt för seniorer blir verklighet

Träffpunkterna är tillfälligt stängda – men välkommen till vår nya digitala Träffpunkt! Tillsammans med andra kan du ta en kopp kaffe och delta i olika aktiviteter hemifrån via din mobil, surfplatta eller dator.

För att öka möjligheterna till social samvaro och skapa fler meningsfulla aktiviteter för äldre har vi startat upp en digital Träffpunkt. Målet är att inspirera och motivera fler att vilja delta i samtal och upptäcka möjligheterna med digitala verktyg. På Träffpunkt Gislow arbetar Jessica Attelid som aktivitetssamordnare och är en av dem som arbetat för att starta upp en digital Träffpunkt.

– Om jag kan hjälpa en enda person att mötas digitalt över en kopp kaffe istället för att sitta ensam hemma har vi lyckats, säger Jessica.

Första digitala träffen är 17 januari

Till en början kommer träffarna handla om att lära sig det nya sättet att umgås under programpunkten "Vi bekantar oss med den nya digitala träffpunkten". Då får du chansen att prova på och testa dig fram. Och du kan ta en kopp kaffe eller te tillsammans med andra digitalt.

På sidan Digital Träffpunkt här på vår webbplats hittar du aktivitetsprogrammet och mer information om hur du gör för att delta. För att komma igång kan anhöriga spela en viktig roll i att motivera till att ta det första steget för att våga prova.

Mer digitala

Jessica Attelid berättar att många seniorer är mer digitala än vad de själva tror, de pratar regelbundet med sina barn och barnbarn genom exempelvis videosamtal. Att delta på den digitala träffpunkten kommer att gå till på liknande sätt. Tanken är att man ansluter sig till en digital aktivitet, det skulle kunna vara en kaffestund, högläsning eller kortspel, som du ansluter dig till via en mobilenhet, läsplatta eller dator.

– Vi har ett samarbete med Seniorportalen, vilket är en webbplats och digital portal som erbjuder mängder av föreläsningar, filmer, aktiviteter och vardagstjänster med mera. Framöver kan vi exempelvis se konserter från Spira i Jönköping via den digitala portalen, säger Jessica.

Så här gör du för att delta

Alla aktiviteter sker via den digitala plattformen Microsoft Teams, som finns att ladda ner som app och kan användas kostnadsfritt. Det är gratis att delta i aktiviteterna.

Du ordnar själv en digital enhet (dator, surfplatta eller smart telefon) och du behöver ha tillgång till internet.

När det är dags för en aktivitet som du vill vara med på klickar du på den röda knappen "Anslut till digital Träffpunkt". Den hittar du på sidan Digital Träffpunkt här på vår webbplats, där finns även mer information och kontaktuppgifter till samordnare.

Välkommen!

Sidan uppdaterades senast: