Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Ukrainska flaggan hissas utanför kommunhuset

För fred och frihet hissades idag den ukrainska flaggan jämte den svenska utanför kommunhuset i Gislaved. Vi vill visa solidaritet med det ukrainska folket och kommer att flagga varje torsdag framöver.

Rysslands invasion av Ukraina har skapat den allvarligaste säkerhetspolitiska situationen i Europa sedan andra världskriget. På initiativ av kommunfullmäktiges ordförande Lars-Ove Bengtsson (C) hissades idag den ukrainska flaggan jämte den svenska. Vid ceremonin deltog även Lennart Kastberg (KD), Maria Gullberg Lorentsson (M), Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande och Stefan Eglinger, kommundirektör.

– Flaggan symboliserar vårt stöd för Ukraina, ett land nära oss i Europa, säger Lars-Ove Bengtsson (C). Flaggan kommer att hissas varje torsdag framöver som en symbol för demokrati, fred och frihet.

Invasionen av Ukraina leder till oro, osäkerhet och ett stort lidande. Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande, fördömer Rysslands angrepp mot Ukraina.

– Det som händer i Ukraina är fruktansvärt. Kriget har skapat en enorm skada och lidande som Rysslands president så hänsynslöst bär ansvaret för. I kommunen kommer vi jobba tillsammans för att stödja Ukraina och skapa förutsättningar att kunna ta emot människor på flykt och ge dem trygghet, säger Carina Johansson.

Flaggan kommer fortsättningsvis att hissas varje torsdag framöver.

Sidan uppdaterades senast: