Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Stipendiaterna sitter på rad på en scen och håller i sina checkar. Bakom dem står tre representanter från Gislaveds Rotaryförening.

Övre raden från vänster: Alf Johansson, Thomas Carlsson och Jaana Fransson från Gislaveds Rotaryförening. Nedre raden från vänster: Stipendiaterna Moa Nordström, Elin Vettebrand, Agnes Torén, David Seger och Victor Berglund.

2022 års musikstipendier utdelade

Fyra elever från musikskolan fick under en ceremoni med efterföljande konsert, ta emot 2022 års Musikstipendium från Gislaved Rotaryförening. Vid samma tillfälle utdelades även Smålandia musikstipendium.

Onsdagen den 23 mars, mottog fyra elever från Musikskolan Gislaved, 2022 års musikstipendium från Gislaved Rotaryförening. Stipendierna på vardera 3000 kronor delades ut till Victor Berglund, slagverk, David Seger, trumpet, Agnes Torén, cello och Elin Vettebrand, sång. Dessutom fick Moa Nordström, sång och fiol, vid samma tillfälle ta emot Smålandia musikstipendium på 6000 kronor, finansierat av Alf Johansson.

Ceremoni med efterföljande konsert

Stipendiekonserten anordnades i Konsertsalen i samband med att Gislaveds Rotaryförening firade sitt 70-årsjubileum. Efter att stipendierna delats ut till var och en av eleverna, framförde de varsitt musikstycke. Vid konserten medverkade även artisten Sonja Aldén som också sjöng tillsammans med Estetiska programmets kör, ledd av Maria Nordström.

På plats vid utdelningen var från Gislaveds Rotaryklubb, Thomas Carlsson som är president i klubben, Jaana Fransson och Alf Johansson. Även Veronika Lorentzson, rektor på Musikskolan Gislaved, närvarade och var den som presenterade de medverkande.

Om musikstipendiet

Gislaveds Rotaryförenings musikstipendium delas ut en gång per år sedan 1999 och är tänkt som ett stöd och en uppmuntran till musikaliskt ambitiösa elever på Musikskolan i Gislaved. Stipendiet ska användas till kurser, instrumentköp eller annat ändamål som främjar elevens musikaliska utveckling.

Sidan uppdaterades senast: