Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Ceremoni för nya svenska medborgare

På nationaldagen den 6 juni genomfördes en ceremoni för att välkomna nya svenska medborgare som bor i kommunen.

Sedan 2015 har vi välkomnat nyblivna svenska medborgare som bor i kommunen till en ceremoni i kommunhuset i Gislaved.

Ett 60-tal nya medborgare med rötter i hela världen var på plats för att ta emot ett diplom och en svensk flagga av Lars-Ove Bengtsson, kommunfullmäktiges ordförande och Hasse Johansson, 2:e vice ordförande. Tillsammans med sina familjer fick de njuta av musikunderhållning bjöds på kaffe och tårta.

– Det var mycket trevligt och jag såg bara glada människor som visade stor respekt för ceremonin. Samtidigt är det tyvärr en påminnelse om hur många krig och orättvisor som finns i vår världsdel, säger Lars-Ove Bengtsson.

Sidan uppdaterades senast: