Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Bärbar dator med uppfällt lock. En hand ser ut att trycka på en tangent.

Nytt spännande jobb om 1,5 år

Har du funderat på att byta jobb, men är osäker på vad du vill syssla med? Då kan du på hemmaplan utbilda dig till underhållstekniker. Direkt efter utbildningen på 1,5 år har du mycket stora chanser till ett välbetalt, kreativt och omväxlande arbete.

Som underhållstekniker är din roll att sköta underhållet på maskiner, jobba förebyggande och hjälpa maskinoperatörerna i deras arbete för att undvika att fel uppstår. Du jobbar både självständigt, i team och samarbetar med produktionsledning, driftpersonal och kunder.

Efterfrågan mycket stor

Det finns en mycket stor efterfrågan av underhållstekniker. 9 av 10 personer har jobb direkt efter avslutad utbildning.

Du kan få anställning på något av de största, moderna energi-, process- eller industriföretagen i vårt geografiska närområde. Gillar du att upptäcka nya städer kan du istället jobba på något företag som utför underhåll åt olika kunder både inom och utanför Sverige.

Utbildningens upplägg i korthet

Utbildningen är på 1,5 år och du kan välja att läsa den i Gislaved eller Vetlanda. Den sker inom ramen för yrkeshögskolan, är kostnadsfri och CSN-berättigad. Det är kommunens avdelning Centrum för livslångt lärande som är utbildningssamordnare.

Du börjar nu i höst och blir färdig till vintern 2023. Under studietiden är du på plats på skolan tre dagar i veckan, de andra två är självstudiedagar. Närmare en fjärdedel av utbildningen är så kallad LIA-period. Det är en form av praktik på ett företag inom branschen. Under denna del av utbildningen får du både arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta kontakter som ofta leder till jobb direkt efter examen.

Sista ansökningsdag är den 12 augusti.

Läs mer och anmäl dig till underhållsteknikerutbildningen

Sidan uppdaterades senast: