Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Color splash run avslutade årets Sommarliv

Sista veckan innan skolstart sprang ett 150-tal barn och ungdomar ett färgglatt lopp på Gisleområdet. Aktiviteten som avslutade årets sommarliv blev en av de mest populära.

Color Splash Run var en av alla aktiviteter som anordnats för kommunens skollediga barn och ungdomar under sommarlovet. En bana med olika stationer var uppsatt på grönområdet mellan Glashuset och Gisle sportcenter i Gislaved. Deltagarna fick springa eller gå runt banan och vid varje station kastades färg som blev färgade rökmoln.

– Det var ett härligt avslut på årets Sommarliv, säger Annie Nilsson som jobbar som kultursamordnare. Vi har haft fler aktiviteter i år och haft möjlighet att genomföra större aktiviteter igen. Det har varit kul att samla så här många ungdomar igen efter två år av restriktioner.

Färg gjord av majsstärkelse

Färgen som användes under loppet är helt ofarlig och består av majsstärkelse samt fluorescerande pigment som gör det nästintill helt biologiskt nedbrytbart (95%). Man använder koncentrerad färg som blandas ut med majsmjöl. Till barnens stora förtjusning var räddningstjänsten på plats med två av sina brandbilar så att deltagarna kunde svalka av sig efter loppet.

– Vi hade kunnat få ännu mer färg kastad på oss, berättar tre glada deltagare.

Barn springer genom ett färgmoln.

Deltagarna fick gå eller springa genom pulverfärg gjord av majsstärkelse.

Lovaktiviteter för alla

Sedan 2016 arrangerar kommunen varje sommar Sommarliv – kostnadsfria aktiviteter för barn och unga i kommunen. Under årets Sommarliv kunde du bland annat testa på judo och orientering, göra din egen käpphäst och lära dig mer om filmning och måleri.

– Lovaktiviteterna är viktiga för våra barn och unga. Vi vill att alla ska kunna ta del av meningsfulla upplevelser oavsett bakgrund, säger Annie Nilsson. Vi är många som jobbar tillsammans för att skapa aktiviteterna exempelvis biblioteken, Kulturplatån och fritidsgårdarna. Vi försöker skapa aktiviteter som passar många olika intressen och åldrar. Målet är att det ska finnas något för alla.

Följ Sommarliv och lovaktiviteterna på Instagram. Länk till annan webbplats. Här kan spännande tävlingar och utmaningar dyka upp tillsammans med maskoten Love.

Sidan uppdaterades senast: