Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Jenny Axelsson blir samhällsutvecklingschef

Rekryteringen av chef till vår nya samhällsutvecklingsförvaltning är klar och i oktober börjar Jenny Axelsson att jobba hos oss.

Jenny Axelsson blir chef över den nya samhällsutvecklingsförvaltningen som träder i kraft den 1 januari 2023. I den nya förvaltningen samlas de verksamheter som bidrar till attraktivitet, samhällsutveckling samt goda boende- och livsmiljöer. (Bygg- och miljöförvaltningen, tekniska förvaltningen, fastighet- och serviceförvaltningen (exklusive it), kulturförvaltningen och fritid- och folkhälsoförvaltningen bildar tillsammans den nya förvaltningen.)

Jenny kommer senast från ett uppdrag som kommunråd i Halmstad kommun med ansvar för tillväxtfrågor kopplat till hållbarhet och strategisk planering genom detaljplaner och byggande. Hon har arbetat nära både det lokala näringslivet och föreningslivet. Hon har jobbat med utveckling i kommuner på många olika sätt genom roller som medarbetare, chef och som förtroendevald. Jenny har en utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap vilket i sin tur ledde till arbete inom bibliotek, kultur och folkbildning.

Vår kommundirektör Stefan är mycket nöjd med rekryteringen:

– Det känns riktigt bra att hälsa Jenny välkommen till oss. Hon har helhetssyn, överblick och bred erfarenhet av arbete med olika samhällsprocesser. Hon är också duktig på att få människor att samverka och föra dialog med andra myndigheter, näringsliv, organisationer och invånare. Jenny kommer att bidra med erfarenhet och ledarskap på ett positivt sätt i kommunens fortsatta utveckling, säger Stefan Eglinger.

Jenny berättar att det var både arbetsuppgifterna och platsen som lockade henne till att söka sig till vår kommun.

– Jag uppskattar att arbeta med helhetsperspektiv och strategiska frågor i sammanhang där man kan verka nära varandra och enklare knyta de kontakter som behövs för att jobba framåt tillsammans. Jag är förtjust i Gislavedstrakten med allt som finns där och ser fram emot att lära känna kommunens delar ännu mer, säger Jenny Axelsson.

Sidan uppdaterades senast: