Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Preliminär rösträkning

Onsdagen den 14 september genomför valnämnden en preliminär räkning av rösterna i valet till riksdag, region- och kommunfullmäktige.

På onsdagen efter valdagen räknar valnämnden i Gislaveds kommun de röster som inte hann fram till vallokalerna under valdagen. Denna räkning heter valnämndens preliminära rösträkning men kallas också för uppsamlingsräkningen eller onsdagsräkningen. Då räknas framför allt förtidsröster som lämnats i andra kommuner under valhelgen, men även brevröster från utlandet och röster från ambassader.

Valnämnden sammanträder för den preliminära rösträkningen den 14 september klockan 09.00 i sammanträdesrum Fegen. Sammanträdet är offentligt och allmänheten har rätt att närvara.

Resultatet av nämndens rösträkning är preliminärt.

På Valmyndighetens webbplats hittar du mer information om den preliminära rösträkningen. Länk till annan webbplats.

Preliminärt resultat i valet

Fram tills alla röster är räknade är valresultatet preliminärt. Ta del av resultaten i de olika valen på Valmyndighetens webbplats.

Ta del av det preliminära valresultatet för riksdagen på Valmyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

Ta del av det preliminära valresultatet för regionfullmäktige i region Jönköping på Valmyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

Ta del av det preliminära valresultatet för kommunfullmäktige i Gislaveds kommun på Valmyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

Tack till alla röstmottagare!

Under valdagen den 11 september arbetade minst tre röstmottagare i varje vallokal i kommunen. Vi vill rikta ett stort tack till dig som tog dig an uppgiften under årets val! Din insats bidrog till att genomföra valet på ett korrekt och tryggt sätt.

Sidan uppdaterades senast: