Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Foto: Symbolbilder.se

Sök stipendium och pris inom kultur och hållbarhet

Varje år delar vi ut ett antal stipendium och priser inom olika områden. Nu är det dags att skicka in din ansökan eller nominering!

Sista ansökningsdag/nomineringsdag för kulturstipendium, kulturpriset och hållbarhetsstipendiet är den 15 oktober.

Kulturstipendium och kulturpris

Kulturstipendiet betalas ut i form av bidrag för utbildning och fria studier till den som visat lovande anlag för fortsatt konstnärlig och vetenskaplig verksamhet inom olika kulturområden. Stipendiet kan även ges för att uppmuntra och stödja projekt och insatser av nyskapande karaktär.

Kulturpriset delas ut som belöning för gjorda insatser inom kommunens kulturliv.

Kulturstipendiet och kulturpriset kan delas ut till någon som är född, uppvuxen, bosatt eller verksam i kommunen, eller till någon som har annan särskild anknytning till kommunen. Grupper, föreningar eller institutioner som har sin huvudsakliga verksamhet inom kommunens kulturliv kan också ansöka om kulturstipendium eller nomineras till kulturpriset.

Läs mer om kulturstipendiet och kulturpriset och hur du gör för att ansöka eller nominera.

Hållbarhetsstipendium

Hållbarhetsstipendiet är på 10000 kr och är avsett att belöna eller stimulera insatser och åtgärder som stärker hållbar utveckling på ett ekonomiskt, miljömässigt eller socialt sätt. Stipendiet delas ut till enskilda personer, skolklasser, organisationer, markägare eller företag inom kommunen.

Läs mer om hållbarhetsstipendiet och hur du gör för att ansöka eller nominera.

Samlade på ett ställe

På vår webbsida stipendier, fonder och utmärkelser har vi sammanställt alla priser, fonder och utmärkelser. Kika gärna in där och läs mer om de olika priserna. Där kan du också ansöka eller nominera den du tycker ska få någon av utmärkelserna.

Sidan uppdaterades senast: