Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Ett hem att växa i – utbildning för familjehem

Behovet av familjer som öppnar sina hem för barn och ungdomar är stort i hela vårt län. Därför är kommunen med i ett länsövergripande samarbete med Familjehemsresursen, som rekryterar och utbildar familjehem.

Familjehemsresursen är ett länsövergripande samarbete mellan tolv av regionens tretton kommuner, som tillsammans rekryterar, fortbildar och utbildar familjehem i dessa kommuner. En del i det arbetet är att varje termin genomföra grundutbildningen "Ett hem att växa i" som tagits fram av Socialstyrelsen.

– Att ge våra familjehem en grundutbildning av hög kvalitet är mycket viktigt för oss, säger Åsa Löfkvist, teamchef för Familjehemsresursen.

Utbildningen är upplagd på fyra heldagar under fyra veckors tid. Här får familjehemsföräldrar möjlighet att resonera kring uppdraget och få till sig matnyttig information, kunskap, stöd och uppmuntran. Det är värdefulla träffar då familjehemmen har ett utbyte av varandra gällande både framgångar och motgångar. De får även möjlighet att knyta kontakter för fortsatt utbyte i framtiden.

Läs mer om Familjehemsresursen och utbildningen på Region Jönköpings läns webbplats. Länk till annan webbplats.

Vill du bli familjehem?

Alla barn och ungdomar kan inte bo hemma hos sina föräldrar. En del barn behöver komma till en annan familj där de kan få trygghet och omsorg under en tid. Som familjehem gör du stor skillnad i ett barns liv och din hjälp behövs.

Läs mer om vad det innebär att vara familjehem här på vår webbplats. Här kan du också göra intresseanmälan för att bli familjehem.

Sidan uppdaterades senast: