Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Första spadtaget tas med hjälp av fyra barn från förskolan.

Från vänster: Marina Josefsson (S), vice ordförande i fastighet- och servicenämnden, förskolebarnen Alvin, Smilte, Alice och Tuva samt Håkan Göransson, representant från entreprenören Naij Bygg AB.

Barnen tog första spadtaget och startade bygget

Nu är arbetet med utbyggnad och renovering av Ekbackens förskola i Burseryd igång. Under torsdagen den 17 november togs första spadtaget med hjälp av barnen.

Med guldspadar, bygghjälmar och västar fick barnen Alvin, Smilte, Alice och Tuva hjälpa till att ta första spadtaget för utbyggnaden av Ekbackens förskola i Burseryd. Från och med nu är arbetet igång. Om allt går enligt plan kan man flytta in i de nya lokalerna om drygt ett år. När bygget är klart kan barackerna, som idag rymmer två avdelningar, tas bort.

Det blev en festlig eftermiddag och alla barn som ville fick testa spadarna och hjälmarna. Förskolan kommer kunna följa bygget på nära håll och se utbyggnaden växa fram.

– Det är jätteroligt att vi får nya fräscha lokaler till vår verksamhet och att antalet barn i förskolan håller sig på en jämn hög nivå. Det kommer bli en fin förskolemiljö för både barnen och personalen, säger Ann-Christin Liljedahl, rektor på Ekbackens förskola.

Byggtiden beräknas till ett år

Projektet består av att bygga till den gamla delen av förskolan, Ekbacken 1, med två nya avdelningar samt renovera personalutrymmen i byggnaden. När bygget är klart kommer de tillfälliga barackerna, Ekbacken 2, att tas bort. Arbetet beräknas pågå under drygt ett år och under byggtiden kommer det vara begränsad framkomlighet i området. Vårdnadshavare till barn på förskolan kommer att få löpande information under byggtiden via plattformen Vklass.

Medverkade under första spadtaget gjorde kommunens biträdande fastighetschef Georgios Theodoridis, Marina Josefsson (S) som är vice ordförande i fastighet- och servicenämnden samt Håkan Göransson, representant från entreprenören Naij Bygg AB. Georgios Theodoridis är glad att bygget nu är igång.

– Det var längesedan vi byggde en ny förskola i kommunen så detta känns väldigt roligt. Det kommer att bli en bättre innemiljö för barnen och pedagogerna med golvvärme och ett nytt, mer ändamålsenligt, ventilationsaggregat. Även utemiljön kommer bli bättre och mer sammanhängande för verksamheten.

Sidan uppdaterades senast: