SENIORBOENDE 70+

I Gislaveds kommun finns en boendeform som kallas seniorboende 70+, tidigare kallad trygghetsbostad. Den är till för dig som har fyllt 70 år och kan vara ett alternativ för dig som exempelvis inte vill eller orkar bo kvar i ditt vanliga boende.

Så här fungerar det

För att få en seniorbostad räcker det att du eller din partner har fyllt 70 år. Det innebär att det blir lättare för par att fortsätta bo tillsammans. Det behövs ingen kontakt med socialförvaltningens biståndsenhet.

För seniorboende 70+ finns en speciell ansökningsblankett Pdf, 350.8 kB, öppnas i nytt fönster.och ett gemensamt kösystem. Du kan också ansöka via kommunens e-tjäns. Du ställer dig i kö, och när det finns en ledig seniorbostad kontaktar vi dig.

Även för dig med funktionsnedsättning

Denna typ av boende riktar sig inte enbart till dig som är äldre, utan även till dig som har någon form av funktionsnedsättning. För att uthyraren ska kunna ta ställning till vem som har en funktionsnedsättning förs en diskussion med socialförvaltningens biståndsenhet, vilka sedan gör en bedömning.

Här finns seniorboende 70+

Seniorboenden finns både bland kommunens fastigheter och hos AB Gislavedshus.

Fastighet- och serviceförvaltningen i Gislaveds kommun har seniorbostäder i Hestra, Burseryd och Smålandsstenar. AB Gislavedshus har seniorbostäder i Gislaved, Anderstorp och Reftele.

Sidan uppdaterades senast: