Entrén vid Mariagårdens vård- och omsorgsboende

Mariagården (Smålandsstenar)

På Mariagården finns 40 lägenheter.

Utbudet på Mariagården

  • Hår- och fotvård för boende. Aktiviteter för boende erbjuds både enskilt och i grupp.
  • Sjuksköterska kan nås dygnet runt alla dagar i veckan. Varje boende har ett par expeditionsdagar i veckan då sjuksköterska finns på plats. Se särskild information för respektive boende.
  • Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet kontinuerligt under dagtid måndag-fredag. Vid behov av hjälpmedel eller insatser från arbetsterapeut eller fysioterapeut tar du kontakt med omvårdnadspersonal, som förmedlar ditt behov av insats.
  • Läkarkontakt regleras i avtal med Region Jönköpings läns vårdcentraler. Det innebär att läkare kommer till boendet varannan till varje vecka beroende på hur behovet ser ut. När du flyttar in på vård- och omsorgsboende kan du lista dig på den vårdcentral, som den aktuella läkaren utgår ifrån. Om du inte väljer att lista dig på den aktuella vårdcentralen får du själv ombesörja resa till vald vårdcentral.

Så här bor du hos oss

Lägenheterna på Mariagården som varierar i storlek mellan 40-68 kvm. erbjuder toalett och dusch på rummet. Gemensam matsal (renoverades 2018)och dagrum finns på varje våningsplan.

Du kan ta del av en ritning på en lägenhet hos oss. Denna hittar du under menyn "Ladda hem". Notera att ritningen endast är ett exempel på hur en lägenhet kan se ut hos oss.

Kost och måltider

Tillagningskök som producerar goda och väl sammansatta måltider med möjlighet till konsistensanpassning och specialkoster.

Restaurang för boende, besökare och pensionärer i ordinärt boende: öppettider 11:45-13:00.

Information om kost och måltider vid socialförvaltningen

Kontaktinformation

För direktkontakt med Mariagården kan du höra av dig till 0371-817 14. Numret är öppet dygnet runt. Besöksadressen är Torggatan 9 i Smålandsstenar.

Aktivitetsprogram

Hitta till oss

Sidan uppdaterades senast: 2020-03-26