Grupp- och servicebostäder i Gislaveds kommun

Kommunens verksamhet för funktionsnedsatta inkluderar ett flertal olika boenden för att du som har behov av stöd ska kunna bo i en egen lägenhet och samtidigt känna dig trygg.

I grupp- och servicebostäderna finns lägenheter som du kan hyra och de är anpassade efter olika behov och förutsättningar.

Dalen

Dalens servicebostad ligger centralt i Gislaved. Boendet består av servicelägenheter och i området finns en baslägenhet med personal. Personalen finns tillgänglig på dag- och kvällstid.

Regeringsgatan

På Regeringsgatans gruppbostad i Gislaved finns

  • Egen lägenhet med pentry.

I anknytning till lägenheterna finns gemensamhetsutrymmen med tv och matsal där de boende kan umgås. Det finns även omkringliggande lägenheter som är knutna till gruppbostaden. På Regeringsgatans gruppbostad finns det personal dygnet runt.

Åbjörnsgatan

På Åbjörnsgatans gruppbostad i Gislaved finns

  • Egen lägenhet med kök.

I anknytning till lägenheterna finns det gemensamhetsutrymmen. Det finns även en gemensam trädgård och uteplats vid Åbjörnsgatans gruppbostad. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Ängsgatan

På Ängsgatans servicebostad i Gislaved finns

  • Lägenheter i trapphusmodell.

I fastigheten där Ängsgatans servicebostad ligger finns även en baslägenhet där de boende har möjlighet att träffas. I baslägenheten kan hyresgästerna ägna sig åt gemensamma aktiviteter. Personal finns tillgänglig dygnet runt.

Lästgränd

På Lästgränds gruppbostad i Gislaved finns

  • Egen lägenhet med kök.

I anknytning till lägenheterna finns det gemensamhetsutrymmen. Det finns även en gemensam trädgård och uteplats vid Lästgränds gruppbostad. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Danska vägen

På Danska vägens gruppbostad i Gislaved finns

  • Egen lägenhet med kök.

I anknytning till lägenheterna finns det en gemensamhetslägenhet. Gruppbostaden består av 2 våningar med hiss. Det finns även en gemensam trädgård och uteplats vid Danska vägens gruppbostad. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Särskilt boende för barn och ungdomar LSS

I Anderstorp finns ett gruppboende för barn och ungdomar som tillhör LSS. Boendet är byggt och inrett i en hemlik miljö i markplan. På boendet finns det 5 platser/lägenheter. Det finns 3 stycken tvåor och 2 stycken ettor som är fullt utrustade.

Alla lägenheterna är basmöblerade men kan kompletteras med individuella tillval. I anknytning till lägenheterna finns det 3 stycken lekrum och ett gemensamt kök. Det finns även en stor härlig trädgård. Boendet är bemannat dygnet runt.

Traststigen

Traststigens servicebostad för personer med psykiska funktionsnedsättningar ligger centralt i Gislaved. Det är ett trapphusboende med tvårumslägenheter och gemensamhetsutrymme. Personal finns tillgänglig dygnet runt.

Sidan uppdaterades senast: