Händelsegruppen

Händelsegruppen arbetar med våra olika sinnen: syn, hörsel och känsel. Det finns även möjlighet till legoarbete för att du ska kunna ha tillgång till en arbetsliknande sysselsättning. Detta kan vara allt från paketering till montering.

Vi i händelsegruppen erbjuder även sociala aktiviteter såsom gymnastik, massage samt sinnesträning. Tanken med sinnesträningen är att du ska kunna utvecklas genom att dina olika sinnen stimuleras.

Sinnesstimulering

I händelsegruppen använder vi oss av sinnesstimulering som arbetsmetod. Alla människor ställs dagligen inför situationer där olika sinnen stimuleras. Vi känner lukten av nybryggt kaffe, vi ser solen och känner regndropparna mot vår hud. En del av oss har svårt att sålla bland alla sinnesintryck och därför erbjuder vi en unik miljö där det går att stimulera ett eller ett par sinnen i taget. Syftet med sinnesstimuleringen är att genom anpassade aktiviteter finna öppningar i ditt sinne och ge stimulans och upplevelser så att du kan utvecklas som person. Händelsegruppen vid Dagcenter Nissan erbjuder följade möjligheter till sinnesstimulering.

Vita rummet

Det vita rummet lämpar sig för personer som befinner sig på en tidig utvecklingsnivå. Eftersom rummet nästan helt är i vitt kan du fokusera på syn och hörsel. På så sätt kan du vistas i en avkopplande miljö där du kan fokusera på att lyssna på musik och titta på bilder som spelas upp av en projektor.

Massagestolen

Massagestolen är till för att stimulera känsel, syn, hörsel och lukt. Samtidigt som du får en helkroppsmassage kan du lyssna på rofylld musik.

Röda madrassen

Vår röda madrass formar sig efter din kropp. Madrassen är särskilt bra för överaktiva personer som har svårt att fokusera och slappna av. Färgen röd symboliserar vakenhet och gör det lättare för dig att fokusera och koncentrera dig. De sinnen som främst stimuleras är syn och känsel.

Bollpoolen

Bollpoolen är en aktiv och fysisk miljö som lockar till rörelse och aktivitet. Bollarna hjälper dig att träna upp din kroppsuppfattning och skapar förutsättningar till rolig fysisk aktivitet. De sinnen som främst stimuleras i vår bollpool är känsel, syn och hörsel.

Vattensängen

Vattensängen och miljön i rummet är blå för att fungera extra avslappnande. Ovanför sängen kan du titta på himmelsmotiv som stimulerar dina synintryck. Det bidrar även till en intressant och lugnande miljö. Utöver att synen stimuleras och att miljön är avkopplande, stimulerar vattensängen även hörsel och känsel.

Svarta rummet

Om du har svårt att uttrycka dig kan du använda vårt svarta rum. Miljön i rummet är trygg och lugn. Den är utformad så att den lockar till kommunikation, aktivitet, nyfikenhet och avslappning. De sinnen som främst stimuleras är syn, hörsel och känsel.

Sidan uppdaterades senast: