Serviceinsatser

Städning

Du kan få städning beviljad som insats. Städning utförs i normalfallet var tredje vecka. Städning innebär att fria ytor torkas eller dammas av, golv dammsugs och våttorkas. Vi förutsätter att du efter förmåga hjälper till med städningen. En städning omfattar två rum och kök. I en städning tillkommer även hall och hygienutrymmen. Flytt- och storstädning samt sanering av bostad beviljas inte.

Tvätt och klädvård

Om du får tvätt som beviljad insats tvättar vi dina kläder och hemtextilier var tredje vecka. Vi tvättar alltid i tvättmaskin. I vissa fall kan vi även vika din tvätt och lägga in den i dina skåp och lådor. Vid behov kan vi även utföra enklare klädvård som att sy fast en knapp eller fästa en fåll.

Inköp av dagligvaror

Vi handlar åt dig ungefär en gång i veckan. Inköpen sker i närmsta dagligvaruaffär. Om du behöver hjälp med att skriva inköpslista och packa upp varor kan vi hjälp till med det.

Hjälp med måltider

Om du på grund utav ett fysiskt eller psykiskt funktionshinder inte själv kan laga mat kan vi hjälp dig med dagens måltider. Utgångspunkten för insatsen är din egen förmåga och vad du själv klarar av. Vår personal hjälper dig med frukost och enklare kvällsmål. Behöver du hjälp med lunch ser vi att du i första hand äter vid någon av våra träffpunkter. Om du inte själv kan ta dig till någon av våra träffpunkter kan du bli beviljad matdistribution.

Post- och bankärenden

Hjälp med post- och bankärenden ges endast i undantagsfall och om anhöriga och närstående inte kan hjälpa dig eller i avvaktan på beslut om god man/förvaltare.

Apoteksärenden

Vi hjälper endast i undantagsfall till med apoteksärenden.

Sidan uppdaterades senast: