Äldre nyheter, konsumentvägledning

Nyhetsarkiv

2018-05-21 Så undviker du att bli lurad av telefonförsäljare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SVT:s konsumentredaktion Plus bjuder på tips på hur du undviker att gå i telefonförsäljarnas fällor – och vad du ska göra om du ändå har åkt dit.

2018-03-06 Så luras dejtingsajterna med fejkade profiler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Antalet anmälningar och klagomål från konsumenter mot dejtingsajter har ökat kraftigt de senaste åren. En ny typ av klagomål rör fejkade profiler som konsumenterna misstänker skapas av dejtingsidorna själva.

2017-05-29 Polisen varnar för bluffmeddelanden som kapar bank-id Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Polisen varnar nu för bluffmeddelanden där personer uppmanas verifiera sitt bank-id. Flera har fått mail och sms. – Det ser väldigt ordentligt ut, säger en av de drabbade.

2016-11-23 Bluffbolaget Arid Teknik säljer fejkdränering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det elektroosmotiska dräneringsföretaget Arid AB gick i konkurs i början av oktober 2016. Konkursförvaltaren lade ned verksamheten. Nu har det startats ett nytt bolag, Arid Teknik AB. Men verksamheten är densamma, att sälja elektroosmotisk dränering. En dräneringslösning som inte fungerar.

2016-10-17 Bolagsupplysningen lurar till sig miljarder från småföretagare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bolagsupplysningen är årets värsta fakturaskojare. Enligt Driva Egets källor lyckades fakturaskojaren Bolagsupplysningen lura 10 000 småföretagare varje månad i somras, vilket kan innebära att de svindlat till sig över en miljard på ett år, skriver tidningen.

2016-10-13 Så länge håller burkarna i kylen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den mesta maten kan man lukta och smaka på för att avgöra om den är okej, om man inte tillhör en riskgrupp, som till exempel gravida eller de som har nedsatt immunförsvar – för dem gäller särskilda regler, säger Christina Lantz, mikrobiolog på Livsmedelsverket. Mögel ska man däremot inte äta, men hårt sockrad sylt och marmelad kan man äta om man skär bort möglet med stor marginal.

2014-02-26 Så undviker du att bli lurad på Blocket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gör inte affärer med utlandet. Det drastiska rådet ger marknadsplatsen Blocket till sina kunder. – Och helst inte använda sitt bankkonto för att genomföra affären, säger Thomas Bäcker, ansvarig för kundsäkerhet på Blocket.

2013-11-12 Resebolagens försäkringar kan vara onödiga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bokar du en resa utomlands erbjuds du att teckna försäkringar via resebolaget. Vissa gånger kan det löna sig – men ibland är de helt onödiga. – Många gånger har man ett bra och fullgott skydd via sin vanliga hemförsäkring, säger Rebecka Troué på Konsumenternas bank- och försäkringsbyrå.

2011-03-11 Hemförsäkring viktigare än du tror Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hemförsäkringen är en av de viktigaste försäkringarna. Jag brukar säga att du ska ha en även om du inte har något hem. I hemförsäkringen ingår så mycket mer än bara hemmet och det som finns i det.

Kontaktinformation (direktkontakt)

Konsumentvägledningen har telefontid måndagar och onsdagar 13 -15, telefonnummer 0371-829 00.

Det finns information och vägledninggenom Konsumentverket på webbsidan Hallå konsument Länk till annan webbplats.

Besöksadress:
Gislaveds bibliotek
Gislegatan 5, Gislaved

Sidan uppdaterades senast: