Konsument och samhällslänkar

Allmän konsumentinformation

  • Konsumentverket har mycket information och ger oberoende vägledning på webbsidan Hallå Konsument. Länk till annan webbplats.
  • Hjälp och råd på många olika områden till exempel boende, bilar, mat, miljö, Internet, energi och resor finns att få på Konsumentverkets hemsida. Länk till annan webbplats.
  • ECC Sverige kan ge information och råd när du handlar varor och tjänster utanför Sverige inom EU, Norge och Island. Mer information hittar du på deras hemsida. Länk till annan webbplats.
  • Tidskriften Råd och Rön skriver om och gör tester av varor och tjänster ur ett konsumentperspektiv. Råd och Rön har även "Svarta listan", en lista på företag som struntar i Allmänna Reklamationsnämndens beslut och tips på hur olika vardagssituationer kan göras bättre på sin hemsida Länk till annan webbplats..
  • Svensk Handel arbetar med näringspolitik och arbetsgivarfrågor för Sveriges handelsföretag. På deras webbplats finns även en varningslista över vad de anser är oseriösa företag. Länk till annan webbplats.
  • Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en statlig myndighet som prövar många typer av konsumenttvister men inte alla. Anmälan måste vara skriftlig och kan bara göras av en konsument. Det är avgiftsfritt att få sin tvist prövad. Besluten är en rekommendation om hur en tvist bör lösas. Majoriteten av företagen följer besluten. ARN erbjuder ingen rådgivning. Läs mer på ARN:s hemsida. Länk till annan webbplats.

Boende

Försäkringar och finans

Jämförelsesajter inför köp

Kontaktinformation (direktkontakt)

Konsumentvägledningen har telefontid måndagar och onsdagar 13 -15, telefonnummer 0371-829 00.

Det finns information och vägledninggenom Konsumentverket på webbsidan Hallå konsument Länk till annan webbplats.

Besöksadress:
Gislaveds bibliotek
Gislegatan 5, Gislaved

Sidan uppdaterades senast: