Språkvän

Integration börjar med samhörighet. Det sker genom att
människor möts och skapar personliga kontakter där man ser och inkluderar varandra. Berika ditt och andras liv genom att bli språkvän!

Vad är Språkvän?

Språkvän i Gislaveds kommun hjälper nya och etablerade svenskar att mötas och få kontakt. Vill du vara den ena parten i mötet? I så fall kan vi hjälpa dig att hitta en ny bekantskap som passar just dig! Det är en möjlighet att lära sig mer om andra, olika kulturer och skapa samhörighet. Vi sammanför er i vad som kan bli en vänskap för livet!

Vem kan anmäla sig till att bli språkvän?

Du behöver inga speciella förkunskaper för att bli språkvän, det enda som krävs är att du är intresserad av att träffa människor från andra kulturer i ett ömsesidigt utbyte. Gammal eller ung spelar ingen roll. Du kan anmäla dig ensam, tillsammans med en vän eller med hela din familj. Det kan även vara en förening som anmäler sitt intresse. Alla är lika välkomna och alla behövs!

Vill du som är ny i Sverige träffa svensktalande personer, snabbare komma in i samhället och få ett större kontaktnät? Då är språkvän något för dig. Du får träna på att tala svenska och umgås tillsammans med en svensktalande person, familj eller grupp.

Hur går det till?

Fyll i en intresseanmälan här på hemsidan. Du matchas sedan ihop med en person/grupp baserat på dina önskemål och intressen. Där efter kontaktas du av integrationshandläggare för ett första möte tillsammans. Sedan fortsätter ni att träffas så ofta ni vill. Det ska vara roligt! Kontakten är frivillig och bygger på att ni möts med ömsesidig öppenhet, delaktighet och respekt. Det kan bli en lång vänskap eller en kort bekantskap.

Förslag på vad man kan göra tillsammans:

  • Vara ute i naturen
  • Laga mat eller baka
  • Motionera
  • Fika
  • Besöka sport och kulturevenemang
  • Fira högtider tillsammans

Har du frågor är du välkommen att kontakta integrationshandläggare på Gislaveds kommun. Kontaktuppgifter finns i länklistan.

Tycker du att det här låter intressant? Klicka dig vidare här nedanför.

Jag är ny i sverige och vill bli språkvän

Jag önskar träffa nyanländ

Sidan uppdaterades senast: 2016-05-03