Tolk

Innan våra invandrargrupper lärt sig tillräckligt med svenska behöver de ofta tolk i sina kontakter med olika myndigheter.

Tolkservice i Gislaveds kommun förmedlar tolkar till kommuner, landsting, advokater, polis, företag, privatpersoner samt övriga myndigheter. Vid behov av tolk i mötet med svenska myndigheter ska denna hjälp erbjudas enligt svensk lag. De lagar som reglerar tolkförmedlingen är förvaltningslagen, rättegångsbalken, HsL och SoL. Gislaveds kommuns tolkservice erbjuder tolk i ett 100-tal olika språk. Tolkservice lokaler finns i Anderstorp.

Behöver du tolk bokas den av din handläggare eller den myndighet som du skall besöka. Tolk kan bokas direkt genom länken "Boka tolk via internet" i länklistan. Tolk kan också bokas av myndigheter eller institutioner. Vill du veta mer kontakta tolkservice i Gislaved.

Förvaltningslag skärper kravet på tolk

Från och med 1 juli 2018 träder en ny förvaltningslag i kraft. I den skärps kravet på användandet av tolk från ett bör-krav till ett skall-krav. Mer om det går att läsa i Förvaltningslag (2017:900),13§länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ÖVERSÄTTNINGAR

När ni beställer översättningar av oss så gäller följande:

  • debitering görs för minimum 100 st ord, det är "tillspråket" som debiteras
  • expresstillägg tillkommer om översättningen skall vara gjord inom 3 arbetsdagar dagar
  • vi översätter inte offentliga dokument som kräver stämpel, däremot hjälper vi gärna till med förmedling till en auktoriserad translator/översättare

Information om hur ni använder bokningssystemet Taqs på hemsidan

För att kunna börja med TAQS måste ni först kontakta oss så att vi kan registrera er. Ni behöver ha en administratör samt en funktionsbrevlåda för att det ska fungera. Administratören loggar in som huvudkund och är den som ser fakturaunderlagen och lägger till nya beställare.

I systemet kan ni förutom att boka tolkar även avboka, lämna återkoppling, boka meddelandeservice m.m.
Systemet är både enkelt och lättöverskådligt.
Glöm inte meddela oss snarast när ni använt tolk på jourlistan.
Via menyn kan du läsa mer om att boka tolk via internet.
Vill ni veta mer så kommer vi på Tolkservice gärna ut och informerar om vår verksamhet. 

Vill du bli tolk?

Vi ser att behovet av tolkar ökar i samhället. Därför söker vi hela tiden nya tolkar. Om du är intresserad av att anmäla ditt intresse för att arbeta som tolk är du välkommen att använda dig av e-tjänsten "Jag vill bli tolk".

Just nu söker vi platstolkar på språken: albanska, holländska, polska, thailändska, rumänska, spanska, grekiska, litauiska, somaliska, tjetjenska, tigrinja och vietnamesiska.

Kontaktinformation tolkservice

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten (AME), Töråsvägen 16, Anderstorp
För mer info, kontakta oss på 0371-813 40 eller tolkservice@gislaved.se

Öppettider: Måndag-torsdag kl.08.00-16.00 fredag kl.08.00-15.00  Lunch mellan kl. 12.00-13.00

Reducerat öppethållande:
Tisdag den 10 mars stänger vi kl. 12.00 pga. utbildning


Vi hänvisar akuta uppdrag (utanför våra öppettider) till jourlistan, övriga uppdrag hänvisas till www.taqs.se

Sidan uppdaterades senast: 2020-02-17