Konsumentvägledning

Kostnadsfri rådgivning

Du som bor i Gislaveds kommun kan kostnadsfri rådgivning i konsumentfrågor. Exempel på frågor som du som konsument kan få hjälp med:

  • Förköpsråd: information före köp av varor och tjänster.
  • Reklamationer: råd efter köp av varor och tjänster som inte motsvarar vad som utlovats.
  • Konsumenträtt: information om vilka rättigheter och skyldigheter du som konsument har.

När du handlar från en privatperson

Om du har handlat en vara av en privatperson så gäller inte Konsumentköplagen. Det innebär att jag som konsumentrådgivare inte heller kan hjälpa till vid tvister. Du kan heller inte pröva en eventuell tvist hos Allmänna Reklamationsnämnden. Behöver du hjälp kan du vända dig till en advokat eller jurist.

 

Nyheter

 

2017-10-29 Rekordmånga väntas betala den högsta fastighetsavgiften nästa årlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rekordmånga väntas betala den högsta fastighetsavgiften nästa år. Det beror på att höjda villapriser driver upp taxeringsvärdena som avgiften beräknas på.

2017-10-18 Världens dyraste och billigaste semesterstäderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Forex bank har jämfört genomsnittspriset för en semester i 77 städer runt om i världen. Ett återkommande storstads- och semesterindex som jämför hur dyr eller billig din semester blir.

2017-05-29 Polisen varnar för bluffmeddelanden som kapar bank-idlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Polisen varnar nu för bluffmeddelanden där personer uppmanas verifiera sitt bank-id. Flera har fått mail och sms. – Det ser väldigt ordentligt ut, säger en av de drabbade.


Tips!

Skydda dig mot telefonförsäljare

Många av de som söker konsumentrådgivning har ofrivilligt ingått avtal med telefonförsäljare. Ett sätt att minska mängden samtal från telefonförsäljarna är att spärra telefonen med hjälp av spärrtjänsten NIXlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: 2018-01-02