Äldre nyheter, konsumentvägledning

Nyhetsarkiv

2018-05-21 Så undviker du att bli lurad av telefonförsäljarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SVT:s konsumentredaktion Plus bjuder på tips på hur du undviker att gå i telefonförsäljarnas fällor – och vad du ska göra om du ändå har åkt dit.

2018-03-12 Stopp för hyr-burkini vid Mjölbybadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den styrande majoriteten i Mjölby kommun har enats om ett förslag att förbjuda uthyrningen av burkini, heltäckande baddräkter, på det kommunala badhuset Lundbybadet, rapporterar P4 Östergötland.

2018-03-06 Så luras dejtingsajterna med fejkade profilerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Antalet anmälningar och klagomål från konsumenter mot dejtingsajter har ökat kraftigt de senaste åren. En ny typ av klagomål rör fejkade profiler som konsumenterna misstänker skapas av dejtingsidorna själva.

2018-01-19 Ny lista: Telebolagen som fått mest klagomållänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vissa telefonbolag får fler klagomål än andra. Nu offentliggör organisationen Telekområdgivarna för första gången vilka bolag som fått flest klagomål, sett i relation till deras storlek.

2017-05-29 Polisen varnar för bluffmeddelanden som kapar bank-idlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Polisen varnar nu för bluffmeddelanden där personer uppmanas verifiera sitt bank-id. Flera har fått mail och sms. – Det ser väldigt ordentligt ut, säger en av de drabbade.

2016-11-23 Nya bluffbolaget Arid Teknik säljer också fejkdräneringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det elektroosmotiska dräneringsföretaget Arid AB gick i konkurs i början av oktober 2016. Konkursförvaltaren lade ned verksamheten. Nu har det startats ett nytt bolag, Arid Teknik AB. Men verksamheten är densamma, att sälja elektroosmotisk dränering. En dräneringslösning som inte fungerar.

2016-10-17 Bolagsupplysningen lurar till sig miljarder från småföretagarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bolagsupplysningen är årets värsta fakturaskojare. Enligt Driva Egets källor lyckades fakturaskojaren Bolagsupplysningen lura 10 000 småföretagare varje månad i somras, vilket kan innebära att de svindlat till sig över en miljard på ett år, skriver tidningen.

2016-10-13 Så länge håller burkarna i kylenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den mesta maten kan man lukta och smaka på för att avgöra om den är okej, om man inte tillhör en riskgrupp, som till exempel gravida eller de som har nedsatt immunförsvar – för dem gäller särskilda regler, säger Christina Lantz, mikrobiolog på Livsmedelsverket. Mögel ska man däremot inte äta, men hårt sockrad sylt och marmelad kan man äta om man skär bort möglet med stor marginal.

2016-02-08 Myter och sanningar om köttlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är inte kött den bästa proteinkällan? Är det inte bra att äta kött om man vill gå ner i vikt? Detta och andra frågor svarar Sveriges radio på.

2014-02-26 Så undviker du att bli lurad på Blocketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör inte affärer med utlandet. Det drastiska rådet ger marknadsplatsen Blocket till sina kunder. – Och helst inte använda sitt bankkonto för att genomföra affären, säger Thomas Bäcker, ansvarig för kundsäkerhet på Blocket.

"Prova gratis" och "betala endast frakt"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

"Prova gratis" och "betala endast frakt" är populära begrepp som ofta används på Internet idag. Men det är sällan gratis och ofta luras du i stället in i ett dyrt abonnemang.

2013-11-12 Resebolagens försäkringar kan vara onödigalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bokar du en resa utomlands erbjuds du att teckna försäkringar via resebolaget. Vissa gånger kan det löna sig – men ibland är de helt onödiga. – Många gånger har man ett bra och fullgott skydd via sin vanliga hemförsäkring, säger Rebecka Troué på Konsumenternas bank- och försäkringsbyrå.

2011-03-11 Hemförsäkring viktigare än du trorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemförsäkringen är en av de viktigaste försäkringarna. Jag brukar säga att du ska ha en även om du inte har något hem. I hemförsäkringen ingår så mycket mer än bara hemmet och det som finns i det.

Kontaktinformation (direktkontakt)

Skicka e-post till konsumentvägledning
Telefon: 0371-829 00
Ordinarie telefontid: måndag - onsdag 13-15
Sommarstängt: 6 juli-31 aug

Konsumentverkets söktjänst Hallå Konsument https://www.hallakonsument.se/länk till annan webbplats

Besöksadress:
Gislaveds bibliotek
Gislegatan 5, Gislaved

Sidan uppdaterades senast: 2020-03-30