Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Buss, båt och tåg

Att åka kollektivt är klokt av många skäl. Det är för det mesta mer miljövänligt, säkrare och billigare än att ta bilen. Vi arbetar aktivt för att förbättra och utveckla kollektivtrafiken i hela kommunen.

Kollektivtrafik

I kommunen sköts den allmänna kollektivtrafiken av Jönköpings Länstrafik, JLT, som ingår i Region Jönköpings läns verksamhet. På Jönköpings länstrafiks webbplats kan du söka tidtabeller och planera dina resor inom länet.

Närtrafik

Om du bor på landsbygden utanför en tätort och har längre än en kilometer till närmaste hållplats för linjetrafik har du möjlighet att åka med Närtrafik. Du kan även nyttja Nätrafik om du bor i en tätort med färre än tre avgångar per vardag i en riktning.

Närtrafik innebär att du kan resa mellan bostaden och närmaste tätort inom kommunen, alternativt till kommunhuvudorten och i vissa fall över kommungräns eller länsgräns. Du kan även åka till närmaste hållplats. Det är också möjligt att resa till fritidsanläggningar som ligger i anslutning till tätort. Du har möjlighet att boka upp till sex enkelturer per vecka.

Närtrafiken är inte till för skol- och arbetspendlingsresor. Resan kan samordnas med färdtjänst- och sjukresor. I kommunen ansvarar Jönköpings Länstrafik för närtrafiken.

För att beställa Närtrafik ringer du Jönköpings Länstrafiks serviceresor som är öppen alla dagar klockan 07.00–23.00. Telefon: 020-77 76 66.

Du kan beställa din resa någon eller några dagar i förväg, men minst två timmar före önskad avresa.

Reglerna och mer information om Närtrafik hittar du på Jönköpings Länstrafiks webbplats.

Använd JLTs interaktiva karta för att se om du har rätt att använda Närtrafik.

Båt

Bolmsöleden går mellan Sunnaryd i Jönköpings län och Bolmsö i Kronobergs län över sjön Bolmen. Färjeledens längd är 1000 meter och överfartstiden är tio minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri. På Trafikverkets webbplats kan du söka tidtabeller till Bolmsöleden.

Tågstationer

I kommunen finns tre tågstationer i Hestra, Smålandsstenar och Reftele.

Hestra station

Hestra station i kommunens norra del finns vid Kust till kustbanan som sträcker sig mellan Göteborg och Kalmar/Karlskrona. Med Kust till kustbanan kan du bland annat resa till Alvesta och där byta för vidare färd mot Stockholm eller Köpenhamn. Banan trafikeras av både gods- och persontåg.

För att ta reda på mer om aktuella avgångar kan du besöka SJ:s webbplats.

Smålandsstenar och Reftele station

Från Smålandsstenar och Reftele station går Krösatågen på HNJ-banan mellan Halmstad och Nässjö samt Jönköping-Gnosjö/ Smålandsstenar/Växjö.

För att ta reda på mer om aktuella avgångar kan du besöka Krösatågens webbplats.

Krösatågen är ett samarbete mellan länstrafikbolagen i Jönköping, Kalmar, Halland, Blekinge, Kronoberg och Skåne. Trafiken körs av SJ.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.