bild på JLT-buss som kör vid Vättern

Buss, båt och tåg

Kollektivtrafik

Att åka kollektivt är klokt av många skäl. Det är för det mesta mer miljövänligt, säkrare och billigare än att ta bilen. Vi arbetar aktivt för att förbättra och utveckla kollektivtrafiken i hela kommunen. I kommunen sköts den allmänna kollektivtrafiken av Jönköpings Länstrafik, JLT, som ingår i Region Jönköpings läns verksamhet. På Jönköpings länstrafiks webbplats kan du söka tidtabeller och planera dina resor inom länet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I kommunen erbjuds alla som bor på landsbygden med byadressplats en form av anropsstyrd trafik, även kallat närtrafik. Läs mer om närtrafik på informationssidan om närtrafik.

Båt

Bolmsöleden går mellan Sunnaryd i Jönköpings län och Bolmsö i Kronobergs län över sjön Bolmen. Färjeledens längd är 1000 meter och överfartstiden är tio minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri. På Trafikverkets webbplats kan du söka tidtabeller till Bolmsöleden. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tåg

I kommunen finns tre tågstationer. Läs mer om våra tågstationer och hur de trafikeras på informationssidan om tågstationer.

Sidan uppdaterades senast: