Parker och grönområden

Gislaveds kommun är fantastisk med sin rika och omväxlande natur där vattnet, skogarna och de olika park- och naturmiljöerna skapar en varierande och stimulerande närmiljö.

Gröna vistelsemiljöer är av stor betydelse för stora såväl som små, människor såväl som djur.

För att göra utemiljön så attraktiv och trivsam som möjligt arbetar vi ständigt med förbättringar av befintliga parker, promenadstråk och planteringar. Här ska alla känna sig välkomna.

Kyrkparken, Gislaved

Kyrkparken är belägen i centrala Gislaved. Namnet har den fått av att den är granne med Gislaveds kyrka. Här finns en damm med fiskar, och flera bänkar där du kan sitta och njuta en stund när solen ligger på. Vid dammen står Gislaveds första offentliga skulptur: Folkvisan av Axel Wallenberg från 1954.

Träd i vinterskrud, Kyrkparken Gislaved
Kyrkparken, Gislaved
Blommande träd kyrkparken

Dalenparken, Gislaved

Dalenparken är med sina två hektar Gislaveds största park. Den är belägen utmed Nissan och har sittbänkar för både vila och fiske. Här finns en liten fotbollsplan, ett utegym och vackra perennplaneringar i stensättningar. Gångvägarna är upplysta och en brygga finns för att komma närmare vattnet.

Dalenparken i vinterskrud
Dalenparken Gislaved

Torgparken, Gislaved

Torgparken är Gislaveds centrumpark och den ligger precis nedanför Stortorget. Här finns terasser med buskar och perenner samt flera sittplatser. Vattenspegeln ligger blank nedanför och rinner sakta ner till fontändammen. Ett antal pyramidalmar ramar in parken och en stor friväxande alm står mitt i. Här under söker många skugga när det bjuds på konsert eller vid andra evenemang.

Blomsterprakt i Torgparken, Gislaved

Ekekullen, Anderstorp

I Ekekullens park har många midsommarfester firats och valborgsbrasor eldats. Här finns många stora och fina ekar och en mindre bokskog. I parkens centrum står en blodlönn med perenner planterade under och bänkar för den som vill sitta ner en stund. Här finns också Ekekullens lekplats som är tillgänglighetsanpassad.

Belyst vinterstig, Ekekullen Anderstorp
Snö och vinter, Ekekullen Anderstorp
Ekekullen Anderstorp

Torgparken, Smålandsstenar

Vid sidan om Nissastigen i Smålandsstenar finner vi Torgparken med sina klippta häckar, planteringar och sittplatser. På andra sidan ligger Trekanten, en nedsänkt oas inramad av buskar och rönnar. Här kan man sitta ner i skuggan under ett träd. Mitt i centrum kan man också finna Göstas rondell med sitt vattenporlande konstverk.

Torgparken Smålandsstenar

Sidan uppdaterades senast: