Buss, båt och tåg

Att åka kollektivt är klokt av många skäl. Det är för det mesta mer miljövänligt, säkrare och billigare än att ta bilen. I kommunen sköts den allmänna kollektivtrafiken av Jönköpings Länstrafik, som ingår i Region Jönköpings läns verksamhet. På Jönköpings länstrafiks webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du söka tidtabeller och planera dina resor inom länet.

I Gislaveds kommun erbjuds alla som bor på landsbygden med byadressplats en form av anropsstyrd trafik, även kallat närtrafik.

Bolmsöleden går mellan Sunnaryd i Jönköpings län och Bolmsö i Kronobergs län över sjön Bolmen. Färjeledens längd är 1000 meter och överfartstiden är tio minuter. På Trafikverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du söka tidtabeller.

Du kan också läsa mer om våra tågstationer och hur de trafikeras.

Personer över 75 år och studerande har möjlighet att resa till ett lägre, subventionerat biljettpris.

Kollektivtrafikstrategi och handlingsplan

Vi arbetar aktivt för att förbättra kollektivtrafiken i hela kommunen. En kollektivtrafikstrategiPDF är antagen för att visa vilka områden vi vill arbeta med och påverka för förbättring. För att uppnå målen i strategin har en handlingsplanPDF också tagits fram.

Sidan uppdaterades senast: 2019-06-03