Styrketräning

Vardagen blir bättre när man är stark i hela kroppen

Det finns många skäl till att styrketräna. En starkare kropp avlastar kroppens leder. Skelettets hållfasthet förbättras och bentätheten ökar, något som motverkar risken att drabbas av benskörhet. Ämnesomsättningen ökar, vilket är bra om du vill gå ner eller hålla din vikt. Och muskulära obalanser som tränas bort ger även en bättre hållning.

Med regelbunden styrketräning mår du helt enkelt lite bättre i vardagen. En starkare kropp använder en mindre del av kroppens totala kapacitet. Det gör att vardagen upplevs som mindre ansträngande eftersom musklerna kan arbeta med en lägre ansträngning.

Vi kan träning

Något som vi alltid har tyckt är viktigt är den vägledning som vi ger via våra instruktörer. Vi går igenom träningsprogrammet och maskinerna i en ordentlig introduktion och vi gör alltid uppföljningar. På Hälsolyftet ser du ofta instruktörer ute i lokalen som ger råd och tips kring hur du kan träna. Vi visar till exempel hur övningar kan genomföras för att undvika skador och berättar hur du kan undvika vanliga fel i din träning — allt för att du ska få ut maximalt av din träning och nå dina mål.

Sidan uppdaterades senast: