tjej med temp och texten kulturhöst 2020

Kulturhöst 2020

Kultur som vanligt – men i andra former

Det är uppenbart att kulturen behövs, den är ostoppbar även i Coronatider. Tydliga exempel är alla digitala kulturaktiviteter som ökat den senaste tiden. På kulturförvaltningen vill vi fortsätta leverera kultur till dig som är invånare i kommunen, men vi får anpassa oss och tänka efter innan.

Här hittar du alla höstens aktiviteter. Eftersom det är svårt att veta hur hösten kommer att bli ligger hela programmet på webben. Sprid gärna informationen om det digitala kulturprogrammet och tipsa varandra om alla spännande aktiviteter. Sker det ändringar är det här du hittar det.

- Kulturen tar inte paus när det är svåra tider säger Magnus Johnsson kulturchef. Den växer i styrka och dess betydelse för oss människor blir mer tydlig än någonsin tidigare. Höstens kulturprogram är vårt motstånd mot virusets sociala och kulturella effekter.

Hoppas att vi kommer att träffas även i höst, oavsett om det är via en skärm eller på plats ser vi mycket fram emot ditt engagemang och deltagande.

Aktiviteter

Under fliken barn och unga i menyn hittar du olika kategorier med aktiviteter så som teater och musik, bokträffar för unga, Lov é livet och sagor och skapande.

Författarbesöken hittar du under föreläsningar och Lunchkultur, Cafékonserter med Gislaveds Symfoniorkester hittar du i kategorin föreställningar.

Gislaveds konsthall och bibliotekets alla utställningar hittar du under utställningar. Bokträffar, Cafe Studio k, handarbetscafe och Demokrativeckan hittar du bland annat under sista kategorin workshops.

Sociala medier

Håll utkik på sidan under hösten då aktiviteter kan ändras men också tillkomma. På grund av coronaviruset publicerar vi alla aktiviteter på webben då förutsättningarna kan ändras. Stanna hemma om du har förkylningssymtom, tvätta händerna ofta och tänk på att hålla avstånd.

Vill du ha direkt kontakt med verksamheterna kan du följa deras sociala medier:

Öppettider och kontaktuppgifter

Här hittar du alla kontaktuppgifter till Kulturförvaltningens verksamheter.

Kommunens bibliotek

Anderstorps bibliotek

Broaryds bibliotek

Burseryds bibliotek

Gislaveds bibliotek

Hestra bibliotek

Reftele bibliotek

Smålandsstenars bibliotek

Bokbussen

Gislaveds konsthall

Kulturplatån med dans och teaterverksamhet

Gislaveds dansstudio

Scenverkstan

Gislaveds Symfoniorkester

Cafékonserter

I höst genomförs cafékonserterna på andra platser än Musikskolan. Se varje aktivitet för rätt plats.

Sidan uppdaterades senast: 2020-10-12