ett kostverk i form av virkade dukar som sitter uppspänt på sporthallen i Smålandsstenar

Konstverk: Petra Hultman

Omslagstävling

Vill du göra framsidan till vårens kulturprogram? Skicka in ditt bidrag innan den 14 nov och delta i tävlingen.

Omslagsbild

Två gånger varje år landar kulturprogrammet i brevlådorna hos alla som bor i kommunen. För första gången anordnas en öppen tävling om omslagsbilden, du kan vinna ett fantastiskt tillfälle att visa ditt skapande plus en prissumma om 5000 kr. Det enda du behöver för att delta är kreativitet och en anknytning till kommunen, läs mer om tävlingsreglerna nedan.

Villkor för att delta:

• Du behöver ha en lokal förankring till kommunen genom att vara boende eller tidigare haft kommunen som bostadsort. Du kan även ha arbetat i någon form i kommunen.
  • Originalet behöver vara i stående format.
  • Bidraget ska vara inskickat senast 14 nov.
  • En prissumma delas ut till det vinnande bidraget i form av 5 000 kr.
  • Deltagande i tävlingen innebär att du på förhand ger kommunen fri och obegränsad rätt att använda bilden om du skulle vinna. Kommun kommer endast att spara det vinnande bidraget och alla andra deltagare bibehåller sina oinskränkta rättigheter.
  • Bifoga en kort presentation om dig själv.

Hur du ansöker:

Du kan skicka ditt bidrag antingen via mail eller på post. Frågor ställs via följande adresser.

• Maila ditt bidrag till Kulturnämnden.
  • Skicka med post till adress:
    Annie Nilsson
    Stationsallén 6
  • Märk ditt mail eller brev med kulturprogram.

Kulturbingo

Var med i höstens kulturbingo. Kryssa i en ruta när du genomfört en kulturaktivitet i kommunen. Bingobrickan finns som nedladdningsbar pdf. Pdf, 135.2 kB.

Lycka till!

bingo med olika uppmaningar

Omslagskonst

Runa (2022) är ett konstverk av Petra Hultman som skapades i samband med utställningen Det löpande bandet. I vintras visades en enorm installation i samma nyans och ämne. Den bestod av handarbeten som samlats in i närområdet. Kulören var hämtad från industrins signalfärger och materialet var virkade dukar. Se bilder på konsthallens webb. Runa är en gåva från konstnären som har sitt ursprung i Smålandsstenar.
Verket är ett tillägg till entréutsmyckningen i Nordin Sportcenter.

Sidan uppdaterades senast: