lekplatser

I Gislaveds kommun finns 23 st allmänna kommunala lekplatser utspridda i de 8 tätorterna. Målet är att de ska vara trygga och roliga att leka i och stimulera till gemenskap och aktivitet.

Storleken på lekplatserna varierar från mycket enkla med en sandlåda och några gungor till större lekplatser med lek för barn i olika åldrar.

Här hittar du våra lekplatserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - (kryssa i lager "Sport_fritid")

Väl planerade lekplatser utgör stora mervärden för kommunens invånare. Med rätt utformning stimulerar de den lek som är så viktigt för barnens utveckling och samtidigt fungerar de som integrerande mötesplatser för såväl tonåringar som vuxna.

Gislaveds kommun satsar på att förbättra lekplatser runt om i kommunen. Allt för att det ska bli både roligare och säkrare för barnen att vara ute och leka. Sedan 2007 finns en plan för vilka åtgärder som ska göras. En del små och eftersatta lekplatser slås ihop till större som utrustats med nya och bättre möjligheter till olika aktiviteter för barn i olika åldrar. Som alltid vid nyanläggning så jobbar vi för att så många som möjligt ska ha tillgång till leken, oavsett eventuella funktionshinder.

Sidan uppdaterades senast: 2020-06-24