Gislavedsleden

Välkommen att till fots uppleva det småländska landskapet på nära håll. En vandring på Gislavedsleden innebär både fantastiska naturupplevelser och fascinerande kulturmiljöer.

Gislavedsleden är nästan 10 mil lång och sträcker sig från Kinnared i söder till Isaberg i norr. Leden passerar genom två naturreservat, Fegen och Isaberg, och går genom både lövskog och barrskog, utmed sjöar och genom små byar med åkrar och hagar. Till höger kan du klicka dig vidare och läsa mer om de sex dagsetapperna i tur och ordning från Kollabo längst i söder och vidare norrut. Klicka här för att ta dig till Smålandsledens webbapp. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I söder ansluter leden till Hallandsleden och i norr till Höglandsleden via Järnbärarleden. Gislavedsleden är därmed en del i en kedja av vandringleder längs den så kallade Europaled 6 från Alexandroupolis i Grekland till Kilpisjärvi i Finland.

Gislavedsleden är markerad med orange färg och utmed leden finns lägerplatser med vindskydd och toalett. Tänk på att visa hänsyn när du vistas i skog och mark. Elda  med försiktighet och lämna inte skräp i naturen.


Sidan uppdaterades senast: