Ansök eller säg upp plats

Här har vi samlat länkar du som vårdnadshavare behöver när det gäller ansökan om plats och ändringar av tidigare inlämnade uppgifter.

Kompletta regler finns under rubriken "Regler för barnomsorg".

För dig som inte är folkbokförd i Gislaveds kommun

Du som inte är folkbokförd i Gislaveds kommun ansöker om plats via kommunens e-tjänst. Länk till annan webbplats.

Ansökan om plats

Ansökan om plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem görs direkt via våra e-tjänster. Länk till annan webbplats. 

För att logga in i e-tjänsten behöver du ha en e-legitimation som gör det möjligt för oss att identifiera vem du är. Mer information om e‑legitimation hittar du på webbplatsen e-legitimation.se Länk till annan webbplats.

När du har fått en plats ska inkomstuppgift och grundschema lämnas i e-tjänsten för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem, under ”Min sida”. Länk till annan webbplats. Grundschema ska även läggas in i lärplattformen Vklass.

Om du ansöker om omsorg på kvällar, nätter och helger ska även arbetstidsschema styrkt av arbetsgivare lämnas.

Ändring av schema

Tillfälliga ändringar i schemat, till exempel att barnet är ledigt, ska endast göras i lärplattformen Vklass.
Observera att om du går från en 15-timmarsplacering till heltid eller tvärtom måste du även ändra grund för placering och schema i e-tjänsten för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Länk till annan webbplats.

För att få "Avgiftsfri allmän förskola 3-5 åringar" måste grund för placering ändras 30 dagar innan.

Ändring av inkomst

Ny inkomstuppgift ska lämnas varje gång inkomsten ändras. Alla ändringar av inkomst görs direkt i e-tjänsten för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem, under ”Min sida”. Länk till annan webbplats. 

Uppsägning av plats

Uppsägning av plats görs via e-tjänsten för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Länk till annan webbplats. Platsen ska sägas upp senast 30 dagar i förväg.

Sidan uppdaterades senast: