Sörgårdens förskola

Förskolan består av fem avdelningar; Pilen och Lönnen 1-2 år, Almen 2-4 år Eken 3-4 år och Asken 4-6 år. Vi samarbetar vid öppning och stängning.

Sörgårdens förskola ligger i anslutning till skog och härlig natur. Vi tillbringar en stor del av vår verksamhet utomhus oavsett årstid och väder.

Förskolans läroplan är grunden när det gäller vårt arbete. Vi strävar efter att förskolans verksamhet ska vara rolig, trygg och lärorik. Förskolan erbjuder en god pedagogisk verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

På Sörgårdens förskola inhandlar vi ekologiska och kravmärkta varor i hög utsträckning. Vi strävar efter att servera mat med så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi tillagar nästan all mat från grunden och satsar på att erbjuda barnen en varierad och näringsrik kost.

Utomhuspedagogik

Vi bedriver mycket av vår verksamhet utomhus.

Förskolan ligger i närhet till tre skogar dit vi går tillsammans med barnen. Det handlar bland annat om att ge barnen en förstahandserfarenhet av skog och natur där vi undersöker, upptäcker och har roligt. Vi arbetar utifrån läroplanen och anpassar våra vistelser och aktiviteter utifrån ålder och barngrupp.

Under året har vi potatis- och grönsaksodling på gården, vi kan även hitta en och annan bärbuske. Vi har fågelholkar där talgoxarna gärna flyttar in på våren. Intill gården har vi tillgång till en grillplats där vi lagar mat ibland.

"Barn trivs i naturen. Leken går över stock och sten och det finns lekredskap så det räcker till alla. I naturen kan alla hitta sin egen utmaning, i det lilla eller stora, kika med lupp eller klättra i träd. Naturen är ett oändligt laboratorium, ett mysrum, ett lekrum, en plats för konstruktioner, en gymnastiksal, en matsal och mycket annat. I naturen finns möjligheter till lärande, äventyr, lugn och eftertanke, som bara begränsas av fantasin. I naturen lär sig barnen att klara sig själva, självförtroendet och självkänslan stärks. I naturen händer alltid något nytt, årstiderna växlar, djuren får ungar, träden slår ut och löven trillar av. Kunskap, förståelse och upptäcktens glädje kommer naturligt. Ett nytt äventyr väntar bakom nästa träd!"

Kontaktinformation (direktkontakt)

Rektor Jessica Thylander

Ring Sörgårdens förskola, avdelning Almen: 0371-812 75
Ring Sörgårdens förskola, avdelning Asken: 0371-815 49
Ring Sörgårdens förskola, avdelning Eken: 0371-815 48
Ring Sörgårdens förskola, avdelning Lönnen: 0371-48 51 19
Ring Sörgårdens förskola, avdelning Pilen: 0371-812 26

Besöksadress:
Sörgårdsvägen 1, Gislaved

Sidan uppdaterades senast: