Vuxenutbildning

Kommunal vuxenutbildning

Vårt mål är att erbjuda alla vuxna i Gislaveds kommun möjlighet till att öka sin kompetens.

Är du nyfiken på vad vi har att erbjuda, vill du ge dig själv en chans att börja studera? Hos oss kan både individer, företag och kommunala organisationer få hjälp och råd i olika studiefrågor. Vi kan testa förkunskaper i olika ämnen och ta fram individuella studieplaner. Vi samordnar olika utbildningsnivåer, både teoretiska och praktiska.

I vuxenutbildningen (komvux) ingår grundläggande och gymnasial vuxenutbildning (allmänna ämnen och yrkesämnen), utbildning i svenska för invandrare (SFI), högskoleutbildning och företagsutbildning.

Högskolan på hemmaplan (Hph)

Vi erbjuder högskoleprogram och fristående kurser på distans, i samarbete med högskolor och universitet i hela Sverige. En möjlighet för dig som vill studera vidare utan att behöva flytta eller pendla. Vi förenklar även för dig som vill kombinera studier på deltid med förvärvsarbete. Vi har även Yrkeshögskoleutbildning (Yh) som genomförs i ett nära samarbete med näringslivet i regionen.

Via distans visar vi korta intressanta föreläsningar inom varierande ämnesområden. Föreläsningarna är kostnadsfria.

Mer information

Mer information om vuxenutbildning och Högskolan på hemmaplan (Hph) finns på deras egna webbplatser. Här finns information om aktuella kurser, Yrkeshögskoleutbildning (Yh), lärcentrum, kostnader, validering, distansstudier med mera.

Läs mer på Vuxenutbildningens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer på Högskolan på hemmaplans (Hph) webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades senast: 2020-06-24