Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Skadedjur

Skadedjur i eller kring din bostad kan skapa problem. Du kan minska problemen själv i din bostad, om du hyr din bostad har hyresvärden också ett ansvar.

Skadedjur och ohyra kan skapa problem i din bostad, en enkel metod att bli av med problemen är städning. Du kan själv också minska problemet genom att inte sprida mat eller ställa sopor så att det blir tillgängligt för skadedjur. Ibland kan djur och insekter även sprida smitta. Om du äger ett enfamiljshus är det ditt ansvar att hålla bostaden fri från skadedjur och ohyra.

Vilda djur kan också vara ohyra

Till ohyra räknas även vilda djur som rör sig i närheten av våra bostäder. Om insekter räknas som ohyra avgörs inte av arten utan av mängden och platsen. Detsamma gäller för skadedjur.

Kolla din hemförsäkring

Ägare till enfamiljshus kan ha en skadedjursförsäkring kopplad till villa- och hemförsäkringen. Om du har skadedjur bör du därför i första hand kontakta ditt försäkringsbolag.

Det är fastighetsägaren som är ansvarig för att sanera ohyra och skadedjur. Fastighetsägaren får i sin tur kontakta ett saneringsföretag som hjälper till med saneringen.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.