Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Elda utomhus

Det finns stora risker med eldning. En eld sprider sig snabbare än du tror. På denna sida hittar du information om eldningsförbud, vad du bör tänka på när du eldar utomhus och länkar till andra webbplatser med information.

Nya regler för eldning av trädgårdsavfall

Nya lagändringar om utsortering av bioavfall som trädde i kraft den 1 januari 2024 påverkar möjligheten till eldning av trädgårdsavfall. Förändringen innebär bland annat att du som privatperson inte får elda ditt trädgårdsavfall och för föreningar som vill arrangera exempelvis en majbrasa krävs dispens för att få elda.

De nya bestämmelserna gäller för alla såväl privatpersoner som för verksamheter och är en del av införandet av EU:s avfallsdirektiv, som bland annat innebär att bioavfall i första hand ska materialåtervinnas.

Ser över rutinen för dispans

Vi håller just nu på att se över hur vi ska arbeta med de nya reglerna. Mer information om hur och när man ska söka dispans kommer inom kort.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.