Gislaveds kommun logotyp

Lediga jobb i kommunen

Här hittar du alla lediga jobb i Gislaveds kommun.

Vi ser fram emot din ansökan!

 
TitelAnställningsformAnsök senast
Deltidsbrandmän/kvinnor till Gislaved/Gnosjö kommuner
Intresseanmälan
IntresseanmälanLäs mer
Kontaktperson inom funktionshinderverksamheten SoL/LSS
Intresseanmälan
IntresseanmälanLäs mer
Stödfamilj LSS
Intresseanmälan
IntresseanmälanLäs mer
Nämndsekreterare (100%)
Heltid
HeltidJuly 21, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Miljöhandläggare (100 % )
Heltid
HeltidJuly 24, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
2 socialsekreterare till Enheten för myndighet, barn och familj (100%)
Heltid
HeltidJuly 28, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Badvakt med simlärarkompetens. (100%)
Heltid
HeltidJuly 29, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Trä- och metallslöjdslärare Ölmestadskolan (100)
Heltid
HeltidJuly 30, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Förskollärare till Förskoleområde 2, Gislaved (100%)
Heltid
HeltidJuly 31, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Rektor i Förskolan (100%)
Heltid
HeltidAugust 4, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Grundskollärare åk 4-6 (100%)
Heltid
HeltidAugust 4, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Handläggare bostadsanpassningsbidrag/obligatorisk ventilationskontroll (100%)
Heltid
HeltidAugust 4, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Skolmentor, Gullviveskolan 4-6 (100%)
Heltid
HeltidAugust 4, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Grundskollärare 4-6, Gullviveskolan (100%)
Heltid
HeltidAugust 4, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Fastighetstekniker (100%)
Heltid
HeltidAugust 9, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Arbetsledare (100%)
Heltid
HeltidAugust 9, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Tolkförmedlare (100 %)
Heltid
HeltidAugust 11, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Arbetsmarknadscoach (100 %)
Heltid
HeltidAugust 11, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Utvecklingsledare med inriktning förebyggande insatser till äldre (100%)
Heltid
HeltidAugust 11, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Förskollärare till Förskoleområde 1 Gislaved - Sörgårdens förskola (100)
Heltid
HeltidAugust 11, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Enhetschef - enheten för verksamhetsstöd och support (100%)
Heltid
HeltidAugust 12, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Byggprojektledare (100 %)
Heltid
HeltidAugust 15, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Skolkurator Anderstorp (100%)
Heltid
HeltidAugust 18, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Administrativ chef Socialförvaltningen (100%)
Heltid
HeltidAugust 18, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer
Undersköterskor, ÄO Ekbacken i Burseryd (100 %, eller enligt överenskommelse)
Heltid
HeltidAugust 31, 2024 2:00:00 AM CESTLäs mer

Du trivs med att vara i händelsernas centrum i såväl planering och förberedelser som i stunden när det händer och är bråttom. Du är dessutom en chef med stort samhällsintresse och som är en fena på samverkan med andra kommuner, parter och kollegor. Du tycker om att arbeta nära dina medarbetare och bygger lag som gör skillnad när det verkligen gäller. Vi kan härmed erbjuda dig en unik möjlighet där du får leda Gislaved och Gnosjö kommuners gemensamma Räddningstjänst.

Arbetsuppgifter

I din roll som chef för räddningstjänsten tar du ett helhetsgrepp om planering och organisering av verksamheten så att den effektivt bidrar till att förebygga bränder och andra olyckor samt förhindra eller begränsa skador till följd av sådana.

Som förvaltningschef säkerställer du tillsammans med dina medarbetare att det förebyggande arbetet görs med hög servicenivå och i nära samarbete mellan kommuner och andra offentliga aktörer liksom näringsliv, föreningar och frivilligorganisationer.

Du är vår aktiva part i det unika samarbetet mellan räddningstjänsterna inom Jönköpings län och bidrar till att gemensamt utveckla verksamheten i ett hela-regionen-perspektiv.

I arbetet med att kontinuerligt öka robustheten i våra verksamheter och för att ta vårt ansvar i utvecklingen av civilt beredskap och civilt försvar tar du en aktiv roll och bidrar med helhetssyn.

Normalt bär du som förvaltningschef även rollen som räddningschef men beroende av din profil, bakgrund och behörighet samt våra gemensamma ambitioner kan den rollen även delegeras till ställföreträdande räddningschef.

Du ingår i kommunledningsgruppen i såväl Gislaved som Gnosjö där du med helhetssyn aktivt bidrar till att utveckla kommunernas hela verksamhet. Du har din anställning i Gislaveds kommun och rapporterar direkt till kommundirektörerna i Gislaved respektive Gnosjö. Din förvaltning svarar mot den gemensamma räddningsnämnden Gislaved–Gnosjö.

Om arbetsplatsen

Verksamheten bedrivs på 7 stationer i Gislaved och Gnosjös kommuner där stationen i Gislaved är vår heltidsstation. Räddningstjänsten omfattar ca 150 medarbetare varav 30 heltidsanställda samt ca 125 deltidsanställda. Vid behov verkar vi även över såväl kommun- som länsgränser.

Våra kommuner har gemensamt ca 4000 medarbetare och den gemensamma räddningsnämnden består av ledamöter från såväl Gislaveds kommun som Gnosjö kommun.

Din profil

I den här tjänsten har du stor nytta av ditt tydliga kundfokus, genomförandekraft och din förmåga att sätta förvaltningens verksamhet i ett helhetsperspektiv. Utveckling driver dig och genom din kommunikativa förmåga inspirerar du till engagemang och delaktighet.

Ditt ledarskap är inkluderande och skapar kraft i organisationen så att du tillsammans med dina chefer och medarbetare planerar, utvecklar, driver och utför verksamheten med hög servicenivå, kvalitet och kostnadseffektivitet. Du sätter arbetsmiljön högt på agendan.

Genom din goda samarbetsförmåga säkerställer du en god samverkan med andra parter i allt från strategiska frågor och förebyggande arbete till operativ utryckningsverksamhet.

Med din erfarenhet från den offentliga världen och politiskt styrda organisationer navigerar du och dina medarbetare smidigt i olika planerings- och beslutsprocesser. I din roll för du en kontinuerlig dialog med våra politiker och andra beslutsfattare för att underlätta deras beslutsfattande.

Du kommunicerar med lätthet i tal och skrift på både svenska och engelska och har en god vana av möten med media. Med din öppenhet, kreativitet och ditt ansvarstagande är du som ledare en förebild i organisationen och en god företrädare för våra kommuner. Du gör platsen till din och bär en tydlig roll i samhället.

I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning och/eller erfarenhet från seniora uppdrag som exempelvis chef över chefer i offentlig verksamhet som bedöms likvärdigt.

För att även anta rollen som räddningschef så gäller kraven i MSBs föreskrifter och allmänna råd om behörighet att vara räddningschef eller räddningsledare i kommunal räddningstjänst, MSBFS 2022:1.

Tjänsten är säkerhetsklassad och enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd säkerhetsprövning.

Om platsen

I vår del av Småland lever vi livet med närhet till allt som är viktigt. Här börjar outdoorlivet utanför din port. Här känner du farten mot dina kinder från utförsåkningen på Isaberg eller det glimrande vattnet från fisketuren i någon av våra över 400 sjöar. Här känner du pulsen öka under starten på racet vid motorbanan i Anderstorp eller speedwaybanan i Gislaved liksom under äventyret på High Chaparall. Här känner du rysningen i kroppen av den mäktiga känslan när vår egen symfoniorkester slår an konsertens första toner eller när stillheten breder ut sig över Store Mosse.

Här är vi arbetsamma. Vi driver företag, såväl stora internationella bolag som små enskilda företag där alla är viktiga för hela vår regions utveckling. Vi andas företagsamhet och entreprenörskap.

Det här kan du bli en del av och göra till din plats. Här kan du få allt, och lite till för att livet ska funka.

Välkommen till Gislaved och Gnosjös kommuner!

Intresseanmälan

Vid denna rekrytering samarbetar vi med Tarasso AB.

Din intresseanmälan vill vi ha med det snaraste eftersom vi gör urval och intervjuer löpande. Dock är sista ansökningsdag den 31 augusti 2024.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anders Bolin, Tarasso AB, +46 732508805, anders.bolin@tarasso.se.

Sök jobbet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Gislaved

Län: Jönköpings län

Land: Sverige

Referensnummer: 2024/18

Publicerat: 2024-07-03

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Vill du arbeta strategiskt med att sätta Gislaveds kommun på kartan som en fortsatt attraktiv arbetsgivare? Vill du driva och utveckla HR-arbetet tillsammans med medarbetarna på Gislaveds kommun? Då kan du förvänta dig ett inspirerande arbete som chef hos oss där du får bidra till att utveckla styr- och stödfunktionen HR.

Om uppdraget

Vi söker dig som har en passion för samhälls- och HR frågor. Du bär ett strategiskt utvecklingsfokus och har förmåga att leda oss vidare under en pågående utvecklingsresa.

Att vara en attraktiv arbetsplats och arbetsgivare är en självklarhet för dig och du driver engagerat utvecklingen av vårt arbete som arbetsgivare och bidrar aktivt i vårt varumärkesbyggande. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni proaktivt och strategiskt samtidigt som ni dagligen levererar ett verksamhetsnära styr och stöd inom HR till våra verksamheter.

Ni arbetar i nära samarbete med kommunens förvaltningar och bolag för att inspirera och stödja våra verksamheter i att utveckla sitt arbete med ledarskap, medarbetarskap och samarbete som en naturlig del för att öka värdet av våra leveranser.

Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för HR-avdelningen som idag består av fyra enheter HR, lön, bemanning och kommunhälsa. Tillsammans med de fyra enhetscheferna planerar, leder, utvecklar och följer du upp avdelningens verksamhet. Genom att arbeta aktivt med att utveckla kompetens och arbetssätt säkerställer ni att vi som kommun ligger i framkant inom kompetensförsörjning, arbetsrätt och arbetsmiljö.

I rollen som HR-chef är du ansvarig för att HR-processerna är ändamålsenliga och effektiva samt att de proaktivt utvecklas för att möta förändringar i samhälle och arbetsliv. Vidare har du ett stort fokus på förbättrings- och förändringsledning samt moderna arbetssätt med värdskap i fokus.

Som HR-chef är du en del av kommunledningen och är medlem i koncernledningsgruppen där du aktivt bidrar till att utveckla hela kommunens verksamhet. Du ingår också i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp. Du jobbar nära våra politiska företrädare och kommundirektören och du rapporterar direkt till biträdande kommundirektör.

Om arbetsplatsen

HR-avdelningen är en styr- och stödfunktion för hela kommunkoncernen som kontinuerligt utvecklas och där uppdraget löpande utvecklas och förändras för att möta samhällsutvecklingen på bästa sätt.

De närmaste åren kommer att präglas av kommungemensamt förbättrings- och utvecklingsarbete kring styr- och stödprocesser, arbetssätt, kultur, värderingar och förhållningssätt samt i detta utveckla ledarskap, medarbetarskap och samarbete med ett kundorienterat fokus.

Din profil

Ditt tydliga kundfokus tillsammans med ditt strategiska tänk och helhetsperspektiv bidrar till att vi som kommun arbetar proaktivt med HR i framkant. Ditt inkluderande, förtroendeingivande och serviceinriktade arbetssätt involverar organisationens politiker, chefer och medarbetare att aktivt arbeta med HR i en tydlig riktning samt med gemensamma förhållningssätt och arbetssätt.

Ditt ledarskap präglas av engagemang, lyhördhet, omtänksamhet och tydlighet. Genom din kreativitet, tillgänglighet och analytiska förmåga leder, engagerar och utvecklar du både verksamhet och medarbetare. Du bär ett modernt tankesätt kring HR där du tillsammans och genom dina medarbetare säkerställer en hög kvalitet i ert arbete och skapar goda förutsättningar för hela organisationens förmåga till att vara en attraktiv arbetsgivare.

Du kommunicerar med lätthet i tal och skrift på både svenska och engelska och har en god vana av möten med media. Med din ödmjukhet, öppenhet och ditt ansvarstagande är du som ledare en förebild i organisationen och en god företrädare för Gislaveds kommun.

I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning och erfarenhet från uppdrag i ledande positioner med fördel inom offentlig verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt ledarskap.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd säkerhetsprövning.

Om platsen

I vår del av Småland lever vi livet med närhet till allt som är viktigt. Här börjar outdoorlivet utanför din port. Här känner du farten mot dina kinder från utförsåkningen på Isaberg, eller det glimrande vattnet från fisketuren i någon av våra 388 sjöar. Här känner du pulsen öka under starten på racet vid motorbanan i Anderstorp eller speedwaybanan i Gislaved. Här känner du rysningen i kroppen av den mäktiga känslan när vår egen symfoniorkester slår an konsertens första toner.

Här är vi arbetsamma. Vi driver företag, såväl stora internationella bolag som små enskilda företag där alla är viktiga för hela vår regions utveckling. Vi andas företagsamhet och entreprenörskap.

Det här kan du bli en del av och göra till din plats. Här kan du få allt, och lite till för att livet ska funka.

Välkommen till Gislaveds kommun – en del av Småland!

Intresseanmälan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Annchen Kull på tel. 0723 39 70 34.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din intresseanmälan så fort som möjligt, dock senast den 31 augusti 2024. Alla kontakter hanteras konfidentiellt och vi tar inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Sök jobbet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Gislaved

Län: Jönköpings län

Land: Sverige

Referensnummer: 2024/21

Kontakt: Annchen Kull, 0723397034

Publicerat: 2024-07-04

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.