Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Redovisa kyl- och värmepumpsutrustning

Driver du en verksamhet som exempelvis restaurang, butik eller förvaltar du en fastighet där det finns kyl, frys, luftkonditionering eller värmepump installerad? Då gäller reglerna för kontroll och rapportering av köldmedier för din verksamhet.

Vad är köldmedium?

Ett köldmedium är en gas som används för att transportera värme och kyla i bl. a. kylar, frysar, luftkonditioneringsutrustning. Köldmedier som används idag är oftast så kallade f-gaser (fluorerade växthusgaser). F-gaser, påverkar klimatet genom att bidra till växthuseffekten på liknande sätt som koldioxid gör. F-gaser är dock ofta betydligt starkare än koldioxid, vissa av dem flera tusen gånger starkare.

Lämna in årlig rapport

Du som har ett eller flera aggregat där den totala mängden köldmedier uppgår till 14 ton CO2e (koldioxidekvivalenter) eller mer, ska sammanställa en årlig rapport.

Du behöver lämna in rapporten till Miljöenheten senast den 31 mars, året efter det kalenderår när kontrollen utfördes


Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.