Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

Fyra personer med kikare står vid en strandkant med skogen i bakgrunden och tittar uppåt.

Kommunen har anlitat en entreprenör som kommer röra sig i skog och mark för att inventera friluftsområden.

Inventering av friluftsområden

Senast uppdaterad 22 juni 2023

En inventering av befintliga friluftsområden och anläggningar i kommunen görs under 2023 som en del av ett friluftslivsprojekt.

I kommunen har vi ordentligt med möjligheter att vistas i skog och natur. Just nu pågår ett projekt där kommunen ser över hur vi arbetar med friluftsliv och friluftsområden. Som en del av arbetet kommer en inventering av befintliga friluftsområden och anläggningar att göras under 2023.

Kartläggning av friluftsområden

Kommunen har anlitat en entreprenör som kommer röra sig i skog och mark samt prata med markägare och föreningar. Uppdraget är att kartlägga olika områdens förutsättningar, besöksfrekvens och åtgärdsbehov. Kartläggningen utgår ifrån Naturvårdsverkets riktlinjer och kommer utgöra en grund för det fortsatta arbetet med att utveckla friluftslivet i kommunen. Guiden Kommunal friluftsplanering från Naturvårdsverket kommer också användas i arbetet med att kartlägga kommunens friluftsområden och anläggningar.

Vad tycker du om möjligheterna till friluftsliv i kommunen?

Som en del i arbetet genomförs en enkät med kommuninvånare för att ta reda på hur vi rör oss i naturen och vad som behövs för att fler ska vilja ta sig ut.

Det tar ca 10 minuter att göra enkäten, och om du uppger din mejladress i sista frågan har du chansen att vinna ett Västbokort. Vi lottar ut 10 presentkort laddade med 200 kr. Du som vinner kommer kontaktas via angiven mejladress. Utlottning sker i augusti.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.