Gislaveds kommun logotyp
En sjö. Till höger i bilden syns en skogsdunge och en kanot.

Länsstyrelsen uppdaterar bedömningen om uttag av vatten från vattendrag och sjöar

Senast uppdaterad 25 juli 2023

Från och med 21 juli får man under vissa förutsättningar göra vattenuttag.

Länsstyrelsen har gjort en ny bedömning för uttag av ytvatten från vattendrag och sjöar. Från och med 21 juli får man under vissa förutsättningar göra vattenuttag i Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Mullsjö, Vaggeryd och Värnamo kommuner. I den östra delen av länet är det fortfarande särskilt ansträngt, framför allt i Emån. Det innebär att för Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda kommuner kvarstår beslutet om att inte ta vatten från vattendrag och sjöar utan tillstånd eller anmälan.

Det här gäller för länets västra del

Vill du ta vatten från länets västra del gäller som vanligt att det ska vara uppenbart att inte allmänna eller enskilda intressen skadas. Är det inte uppenbart ska du anmäla vattenuttaget till Länsstyrelsen. Allmänna intressen är till exempel djur och andra naturvärden. Enskilda intressen är andra verksamheter såsom andra vattenuttag och kraftverksproduktion.

Mer detaljer finns att läsa i promemorian som beslutades den 21 juli 2023.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.