1. Viktigt meddelande: Fältövning vid Bolmen
Gislaveds kommun logotyp

Nytt avloppsreningsverk i Öreryd för en mer hållbar miljö och vattentillförsel

Senast uppdaterad 28 februari 2024

Projektet för avloppsreningsverket, som byggs av Naijbygg AB på uppdrag av Gislaveds kommun, är i full gång. Byggstarten för avloppsreningsverket markerades med det första spadtaget den 22 februari i år, och målet är att anläggningen ska vara helt färdigställd och börja användas i september 2024.

Det nya avloppsreningsverket, tillsammans med de nya vatten- och avloppsledningarna, är ett betydande steg mot att erbjuda boende i Öreryd tillgång till det allmänna vatten- och avloppsnätet

Syftet är att erbjuda säkra och pålitliga vatten- och avloppstjänster. Den nya anläggningen kommer att bidra till minskade utsläpp av föroreningar i Nissan och därmed främja en förbättrad miljö. Med en modern VA-infrastruktur på plats kommer Öreryd att stärka sin position som en attraktiv plats för både boende och företag.

– Projektet inkluderar även nya VA-ledningar och representerar en betydande satsning för Öreryd, med förhoppningen att förbättra miljön, öka tryggheten och skapa nya möjligheter för fastighetsägarna, säger Ahmed Abdifatah Warsame som är Projektledare på VA-avdelningen.

Reningsverket kommer ligga vid Nissastigen utanför samhället, en bit söder om bensinmacken. Projektet innebär unika utmaningar, inte minst eftersom det ligger i ett område rikt på historia. Platsen är kantad av fornlämningar och historiska milstolpar. Arbetet kräver särskild uppmärksamhet och hänsyns till både kulturella värden och logistiska förhållanden.

Med det första spadtaget för det nya avloppsreningsverket tar kommunen ett avgörande steg mot en hållbar framtid. Det är en investering i renare vatten, bättre miljö och höjd livskvalitet för alla som bor och verkar i Öreryd och närliggande områden.

Du kan läsa mer och följa projektet på våra byggprojektssidor.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.