Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

Leif Österlind näringslivschef

Leif Österlind slutar som kommunens näringslivschef

Senast uppdaterad 08 februari 2023

För drygt åtta år sen började Leif Österlind som näringslivschef vid kommunens näringslivsbolag Enter Gislaved AB. Nu har Leif bestämt sig för att trappa ner sommaren 2023.

– Leif har med ett helhjärtat engagemang arbetat för näringslivet, inte bara i Gislaveds kommun, utan också i hela Gnosjöregionen, säger Niclas Palmgren, ordförande i Enter Gislaved AB och Gislavedsregionens näringslivsråd

Leif berättar att näringslivsarbete handlar om att jobba med saker som har en horisont, alltså en långsiktighet. Många projekt stäcker sig över tid och innebär ett ständigt förbättringsarbete.

– Jag fyller 65 år i augusti. För min del ligger det helt rätt i tiden att börja trappa ner. Jag kommer troligtvis fortsätta jobba i några år till, men inte i denna roll eller i samma fart som tidigare, säger Leif.

Leif Österlind har under sina åtta år som näringslivschef jobbat med många olika projekt för att göra Gislaveds kommun till en attraktiv plats både för boende, företag och besökare.

– Leif har under många år gjort ett väldigt bra jobb, därför är det lätt att förstå viljan att ge tid till fler saker i livet och trappa ned. Leif har spelat en viktig roll i Gislaveds kommun, samlat på sig mycket erfarenhet och har mycket kvar att ge även efter augusti, säger Stefan Eglinger, kommundirektör.

Rekryteringen av ny näringslivschef påbörjas inom kort.

Om Enter Gislaved AB

Enter Gislaved är kommunens näringslivsbolag som arbetar med att utveckla konkurrenskraft för handel, besöksnäring och näringsliv i Gislaveds kommun samt Gnosjöregionen. Enter Gislaved jobbar för den som vill starta företag, utveckla sin verksamhet eller etablera sig i Gislaveds kommun.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.