Gislaveds kommun logotyp
Ung kvinna står på ett lager i arbetskläder.

Kan din arbetsplats ta emot elever till höstens prao?

Senast uppdaterad 08 september 2023

Kommunens årskurs 9-elever behöver praktikplatser till höstens prao-veckor. Ta chansen att inspirera de som kan bli dina framtida medarbetare!

Prao-veckan är något som brukar uppskattas av elever. Det är en chans för dem att få lära sig mer om olika yrken och arbetslivet innan gymnasievalet. Inför höstens prao kommer eleverna i årskurs 9 själva att söka platser, men för de som inte hittar någon behöver vi reservplatser.

Anmäl din arbetsplats

Har ditt företag, din förening eller verksamhet möjligheten att ta emot elever? Anmäl antal elever ni kan ta emot och vilken vecka.

Ett bra sätt för större företag att genomföra en prao är att låta eleven eller eleverna rotera på olika positioner inom företaget för att få en mer varierad yrkes- och arbetslivskunskap. Det går också bra att dela upp prao-veckan på två olika arbetsplatser.

Höstens prao-perioder

 • Vecka 40, 2-6 oktober
  Elever från Ölmestadskolan i Reftele
 • Vecka 41, 9-13 oktober
  Elever från Åsenskolan i Anderstorp
 • Vecka 42, 16-20 oktober
  Elever från Nordinskolan i Smålandsstenar
 • Vecka 43, 23-27 oktober
  Elever från Lundåkerskolan i Gislaved

Prao – Praktisk arbetslivsorientering

Syftet med prao är att eleverna ska få kunskaper om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval. Prao är en värdefull modell för samverkan mellan skola och arbetsliv utanför skolan, och kan bidra med viktiga erfarenheter av yrkeslivet och en inblick i hur arbetslivet fungerar. Ungdomarna får också en arbetlivsreferens som de kan använda sig av vid framtida arbeten, exempelvis sommarjobb i såväl privat som offentlig verksamhet.

Du hittar mer information på sidan om prao.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.