Gislaveds kommun logotyp
En undersköterska håller om en äldre kvinna.

Undersköterska Hanne Rosander med vårdtagaren Doris Törnkvist.

Hanne återvände till jobb i kommunen!

Senast uppdaterad 23 oktober 2023

"– Jag längtade tillbaka till mitt härliga jobb". Hanne Rosander testade på annat arbete men återvände snabbt som undersköterska i kommunens hemtjänst.

När Hanne Rosander jobbat som undersköterska i kommunens hemtjänst i drygt tre år bestämde hon sig för att testa på ett jobb på annan ort. Det dröjde inte länge förens hon insåg att saknaden blev för stor;

– Det är ett otroligt härligt jobb med underbara kollegor och brukare. Jag insåg att jag saknade mitt jobb inom hemtjänsten och längtade tillbaka, säger Hanne.

Möjlighet att återrekrytera

Under tiden Hanne var borta från kommunen höll hennes tidigare enhetschef Lolita Svendsen kontakten. Förutom att Lolita ville säkerställa att allt var bra med Hanne fanns funderingar kring möjligheten att kunna återrekrytera;

– Hanne är väldigt omtyckt och vi saknade henne när hon var borta. När en duktig medarbetare väljer att testa nåt nytt så är vi inom hemtjänsten måna om att hålla kontakten, säger Lolita.

Kvinna med färgglatt nyckelband.

Enhetschef Lolita Svendsen höll kontakten med Hanne.

Sammanföll med ledig tjänst

När det visade sig att Hanne saknade sitt gamla gäng, och det sammanföll med att det fanns en tjänst ledig i enheten, var Lolita snabb med att erbjuda Hanne ett jobb. Sedan i april i år är Hanne tillbaka på sin gamla tjänst som undersköterska i hemtjänsten Gislaved.

– Det känns helt underbart att Hanne är tillbaka. Hon är en person med ett glatt humör, som verkligen kan sitt jobb och är omtyckt av kollegor och brukare, säger Lolita.

Glad att Hanne är tillbaka

Ett arbetspass som undersköterska inom hemtjänsten är varierande med olika sysslor som alla går ut på att stötta kommunens vårdtagare. Doris Törnkvist är en av vårdtagarna i Hannes grupp. I våras blev hon både överraskad och glad över att se att Hanne var tillbaka.

– När jag kom tillbaka så blev Doris väldigt överraskad och glad och sa att så roligt att du är tillbaka och nu får du inte lämna oss igen, säger Hanne.

Undersköterska håller armen om vårdtagare.

När Hanne Rosander återvände blev Doris Törnkvist överraskad och väldigt glad.

Det bästa med att vara tillbaka

Hanne är tacksam över möjligheten att hon fick komma tillbaka till sin gamla tjänst. Hanne säger att hon känner sig uppskattad av både chefer, kollegor och brukare och att hon uppskattar dem väldigt mycket;

– Det bästa med att vara tillbaka är mina kollegor och brukare samt att jag har en fantastisk enhetschef som verkligen lyssnar på en och försöker göra så bra som möjligt för oss alla, säger Hanne.

Hanne rekommenderar jobbet som undersköterska

Förutom de härliga vårdtagarna, kollegorna och cheferna tycker Hanne att en annan väldigt bra sak med jobbet som undersköterska är att det är väldigt varierat.

– Jag skulle verkligen rekommendera andra att jobba som undersköterska i kommunen. Det är ett varierande och helt fantastiskt jobb vi har och det ger så mycket tillbaka till en, säger Hanne.

Prova på ett jobb hos oss!

Går du i tankar om att skola om dig till ett annat jobb? Exempelvis som undersköterska?

Ett arbete som vikarie via vår vikariebank ger dig möjlighet att prova på innan du bestämmer dig.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.