Gislaveds kommun logotyp
En man som står framför en brandbil. 

Pelle Pettersson blir ny förvaltningschef för räddningstjänsten Gislaved–Gnosjö

Senast uppdaterad 13 november 2023

Rekryteringen av ny förvaltningschef för räddningstjänsten är klar. Efter årsskiftet börjar Pelle Pettersson arbeta hos oss.

Kommunens nya förvaltningschef heter Pelle Pettersson, är 53 år gammal och bor i Mellbystrand. Pelle började sitt arbetsliv inom räddningstjänsten år 1997 som deltidsbrandman, och tyckte om arbetet så mycket att han 2001 bestämde sig för att blir brandman på heltid. Sedan dess har han arbetat på flera räddningstjänster. Närmast kommer Pelle från räddningstjänsten i Båstad där han jobbat sedan 2009, de senaste sju åren som räddningschef.

– Det känns spännande att ha hittat en ny förvaltningschef med bred erfarenhet från att först vara brandman till att senare ha högre befattningar inom räddningstjänst, nu senast som räddningschef i Båstad kommun, säger Niclas Palmgren, ordförande i räddningsnämnden.

Vikten av samarbete och utveckling

Pelle berättar att han vurmar för det lokala och gillar att jobba brett. Det var en av de största anledningarna till att han sökte tjänsten som förvaltningschef här. Från sina tidigare arbetsplatser tar han med sig vikten av att samarbeta och att hela tiden se framåt för att utvecklas. Pelle ser kommunen som samhällets motor där väldigt mycket av det vardagliga och nödvändiga i människors liv utgår just från kommunen. Han menar att den möjlighet till samverkan som finns inom organisationen ska utnyttjas.

Även Stefan Eglinger, kommundirektör, ser positivt på en fortsatt utveckling av räddningstjänsten.

– Med Pelles egenskaper och erfarenheter kan vi värna den fina utveckling vi har på räddningstjänsten och samtidigt blicka framåt med fortsatt utveckling av både uppdrag och verksamhet i helhetsperspektiv för båda våra kommuner, säger Stefan.

Sin fritid spenderar Pelle gärna ute i naturen eller med sin dotter. Han är en aktiv person som tränar på gym, cyklar mountainbike och åker skidor.

– Både Gislaveds kommun och Gnosjö kommun har ett fantastiskt friluftsliv som jag ser fram emot att få utforska. Jag har besökt Isaberg både sommar- och vintertid så där kommer jag definitivt spendera mer tid framöver, säger Pelle.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.