1. Viktigt meddelande: Fältövning vid Bolmen
Gislaveds kommun logotyp

Nära åtta miljoner till kompetensutveckling

Senast uppdaterad 16 april 2024

"Bli stärkt i din yrkesroll" är ett nystartat ESF-projekt i kommunen som syftar till att stärka våra medarbetares kompetensutveckling.

Nu höjer vi kompetensen för medarbetare inom kommunen. Projektet som startades vid årsskiftet drivs under en treårsperiod och har fått nära åtta miljoner kronor ur Europeiska Socialfonden.

Flera målgrupper stärks

Inom ramarna för projektet ges utvalda yrkesgrupper i kommunen möjlighet att höja sin kompetens. Exempel på målgrupper är vaktmästare, måltidspersonal, medarbetare inom vård och omsorg, tjänstepersoner och chefer.

Lättillgängliga utbildningar och förbättrad introduktion

Det satsas också på förbättrad introduktion för medarbetare utan tidigare yrkeserfarenhet och på att öka antalet digitala och lättillgängliga utbildningar.

– Lärandet på arbetsplatsen är en viktig del när det gäller kompetensförsörjning, vi vill utveckla och självklart också behålla rätt kompetens i Gislaveds kommun säger Ylva Wikland, arbetsmiljöstrateg, som ansvarar för projektet.

Kommuner med liknande utmaningar

Projektet genomförs tillsammans med Nässjö kommun, en kommun av ungefär samma storlek och med liknande utmaningar. Vi kommer utbyta erfarenheter och genomföra gemensamma utbildningar. Nässjö kommun är projektägare.

– Att vi har rätt kompetens är avgörande för att kunna driva och utveckla vår verksamhet till värde för boende, besökare och näringsliv, säger kommundirektör Stefan Eglinger.

Projektet drivs av kommunens HR-avdelning som tillsammans med respektive förvaltning identifierat behoven av kompetenshöjande åtgärder.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.